• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
300 Hektar Alana Fidan Dikilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - \"Ceviz Eylem Planı ve 5 Yılda 500 bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi\" Valilik Toplantı Salonunda Vali Güvençer başkanlığında masaya yatırıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Orman Bölge Müdürü Ata Kahya, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, Bingöl Defterdarı ihsan Mintaş, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sabuncu, Orman işletme Müdürü Ali Erkan Yücel, Milli Emlak Müdürü Ali Esen, Kadastro Müdürü Süleyman Yurtsever, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nurettin Kıyas ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sabri Gündogdu katıldı.

Proje Bingöl`ün Geleceğine Değer Katabilecek
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, toplantının 2011 yılında uygulamaya konulan 5 Yılda 500 bin Ceviz Fidanı Dikim Projesinin (Kampanyası) gelinen noktada ne kadar mesafe alındığı konusunda bir değerlendirme toplantısı olduğunu hatırlattı.

Bu aşamadan sonra proje kapsamında her kurumun belli hedefler dâhilinde ve kurumlar arasında gerekli koordinasyonun sağlanarak ilerlemesi gerektiğini kaydeden Güvençer, bu projenin Bingöl`ün geleceğine de değer katabileceğinin bilinmesi, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü`nün Bingöl`ü de içine alan Özel Ağaçlandırma Projesi kapsamında Bingöl`e daha fazla katkı sağlayacaklarını söyledi.

2013 Yılında Ücretsiz Fidan Vereceğiz
Vali Güvençer`in akabinde konuşan Elazığ Orman Bölge Müdürü Ata Kahya: \"Bakanlığımız tarafından Bingöl ilini de içine alan pilot illerde özel ağaçlandırma kapsamında; 2012 yılında 117 hektar alanda ceviz fidanı dikim çalışmalarına başladık. 700 bin adet ceviz fidanı ürettik, fidan sıkıntısı yok. Bingöl`e gerekli fidan dikimini yapacağız. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne 2013 yılında ücretsiz fidan vereceğiz. Proje ile ilgili herhangi kaynak problemimiz yok. 2013 yılından itibaren Bingöl`ünde içinde bulunduğu IF AD Projesini uygulamaya koyarak, bunun için gerekli çalışmalara başladık\" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğünce 2013 yılında 300 hektar alana fidan dikileceği de ifade edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir