• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
İşte Çamlıca`ya Yapılacak Camii
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Tepesi`ne inşa edilecek caminin projesi açıklandı.

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği`nin Üsküdar`daki Çamlıca Tepesi`ne yapımı planlanan cami için açtığı yarışma kapsamında; Asil Seçici Kurul ve danışman üyeleri, inceleme ve değerlendirmeler sonucu, ödül ve mansiyon alan projeleri belirledi.

Bu doğrultuda; birincilik ödülüne layık proje bulanamadı. İkincilik ödülüne, 16 numaralı Süleyman Akkaş, Nihal Şenkaya Akkaş, Dilek Ersen ve Şeyda Osanmaz Sanmaz`ın ``AYL46`` rumuzlu projesi ile 59 numaralı Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu`nun ``SAS33`` rumuzlu projesi layık görüldü.

Yarışmada üçüncülük ödülü de 21 numaralı Eyüp Dursun`un ``T3E4S`` rumuzlu projesi ile 36 numaralı Ercan Şahin`in ``DRM80`` rumuzlu projesi arasında paylaştırıldı.

Uygulanacak Proje

Dernek, Çamlıca Tepesi`ne, jüri tarafından 2`incilik ödülüne layık görülen 2 projeden ``SAS33`` rumuzlu Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu`nun hazırladığı projenin cami olarak inşa edilmesine karar verdi.

Dernek, projeyi, ``İbadet mekanlarının yanında sosyal, kültürel ve eğitim mekanlarını içinde barındıran kompleks bir proje şeklinde tasarlandığı, geleneksel Türk-İslam mimari tarzı ile günümüz çizgilerini bütünleştirerek Anadolu`nun batıya bakan yüzünde şehir siluetine katacağı değer ile döneminin sembol eserlerinden biri olarak yerini alacak bir proje olmasından dolayı`` seçti.

İnşaat Maliyeti 100 Milyon Lirayı Geçecek

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, cami projesinin, 100 milyon lirayı geçeceğini düşündüklerini söyledi.

Kara: "Arazinin Yüzde 6`sını Kaplayacak"

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca Tepesi`ne yapılacak camiye ilişkin, ``Çamlıca`daki bu arazimiz, gerçek anlamda tüm kullanıma açılacak olan alan 250 bin metrekare. Bu arazimiz içinde camimizin oturacağı alan, 15 bin metrekare. Böyle baktığımızda yüzde 6`sına denk geliyor`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir