• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bey-Der`den İsrail Vahşetine Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İşgalci İsrail`in Gazze`ye yönelik dün başlattığı saldırılarına Bey Der`den tepki geldi. İsrail`in Gazze`ye yönelik birkaç gündür başlattığı ve dün gece itibarı ile şiddetlenen saldırıları kınayan Bey-Der Başkanı Zeki İslamoğlu, saldırıların bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

İsrail`in Gazze`ye yönelik düzenlediği saldırılarında birçok sivil halkın üzerine onlarca roket yağdırdığını belirten İslamoğlu, "Hava saldırılarında birçok sivil halkın üzerine onlarca roket yağdırıp ardından çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu insanı katleden bu vahşi saldırılarını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bu Saldırılar Bir İnsanlık Suçudur
İsrail`in Gazze`ye yönelik yaptığı eylemlerinin kabul edilemeyeceğini dile getiren İslamoğlu, "Yüzlerce masum insanın yaralandığı ve öldüğü sivil halka karşı yapılan bu saldırılar bir insanlık suçudur. Gazze halkı on yıllardır İsrail işgali altında inlemektedir. İsrail, Gazzelilerin hayatlarını sürdürebilmeleri için sağlanması gereken en asgari şartları bile yerine getirmemekte mallarına el koyup, topraklarını ellerinden almaya çalışmaktadır. Siyasi emellerini gerçekleştirmek için özellikle Hicri yılbaşının seçildiği bu son saldırıları manidar olduğunu dikkat çekiyor, İsrail`in şiddet eylemlerinin, tesadüfi olmadığını belirtmek istiyoruz" ifadelerini kınadı.

Bu saldırıların ne ilk nede son olduğuna değinen İslamoğlu, "Gazzelilerin yaşama haklarına yönelik ne ilk saldırıdır, ne de sonuncusu olacaktır maalesef. Ama bu cinayetler bir son bulmalıdır. İsrail`i, sivillerin yaşam hakkına saygılı olmaya, işgal altındaki Gazze halkına yönelik ablukanın kaldırmasını, Uluslararası toplumu, bu şiddet ve katliama tepkisiz kalmamaya ve acil olarak barışı tesis etmeye ve insani yardım elini bölge halkına uzatmaya davet ediyoruz" çağrısından bulundu.

İslamoğlu, "Bey-Der olarak tüm sivil toplum kuruluşlarını (STK), ezilen Filistin halkının yanında, İsrail`in karşısında olmaya devam ediyor, şehid olan kardeşlerimize Allah-u Teâlâ`dan rahmet, yaralananlara acil şifa, geride kalanlara sabır diliyor, dualarımızla Gazzeli mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!" dedi. (M. Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir