• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Diyabetli ve Sağlıklı İnsanlar Arasında Beslenme Farkı Yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren \"14 Kasım Dünya diyabet günü ve Türkiye obezite ve diyabet haftası\" ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

Diyabet ve obezite den bahseden Dr. Yakup İmren, \"Diabetis mellutis(DM), vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. Sonuç olarak kişi, yediği besinlerden kana geçen glikozu kullanamaz ve kan şekeri yükselir. Buna hiperglisemi veya diyabet denir.\" dedi.

 

İmren, Diyabetli hastalar ile ev halkından değişik besinlerle beslendiğine dikkat çekerek, \"Diyabeti olan birçok kişi beslenme planını uygulamak için aile ile yemek yeme zamanını ve birlikte yedikleri yemek çeşitlerini değiştirmekte, kendisi için ayrı yemek hazırlamaktadır. Oysa diyabeti olan ve diyabeti olmayan bireylere önerilen sağlıklı beslenme prensipleri birbirinden farklı değildir.\" İfadelerini kullandı.

 

Diyabette egzersiz yapma konusuna da değinen Dr. İmran, \" Spor ve fitnes merkezine gitmeden, spor oyunları oynamadan ya da herhangi bir ekipmana gerek kalmadan da fiziksel olarak aktif olabilirsiniz. Fiziksel olarak aktif olmak kandaki şeker seviyesini, kan basıncını ve kolesterolü düşürebilir; ayni zamanda kalp hastalığı ve kalp krizi riskini azaltır, stresle başa çıkmaya yardım eder, kalbi, kasları ve kemikleri güçlendirir.\" diye konuştu.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir