• DOLAR 32.482
  • EURO 34.54
  • ALTIN 2474.34
  • ...
PKK Yandaşları Silvan`ı Karıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Cezaevlerinde süren açlık grevlerini bahane eden maskeli grup Silvan`da Diyarbakır Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Taşlı ve havai fişeklerle polise saldıran gurup ortalığı karıştırdı. PKK yandaşlarının olay çıkararak ilçeyi karıştırmaları vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Saat 19.00 itibarı vatandaşları ışık söndürme eylemine davet eden PKK yandaşları/ vatandaşların eyleme destek vermediklerini ışıklarını söndürmedikleri görüldü.

 

Her seferinde ortalığı karıştırmak için çeşitli bahanelerle bu halka zulmeden, sömüren aç bırakan PKK`nin bu seferde açlık görevleri ile halkın huzurunu kaçırmaya çalıştığını ifade eden A.y isimli vatandaş, eğer bunlar söylediklerinde samimi iseler çocuklarını, gençlerini vatandaşlara zarar verdirerek değil kendileri de aç kalsınlar\" ifadesini kullandı.

 

İsminin yazılmasını istemeyen E.A isimli vatandaş ise, arada ezilenin halk olduğunu belirterek, \"Halka da zulmeden PKK, 30 yılı aşkın süredir mazlum Kürt halkını asıl değeri olan İslam`dan uzaklaştırmak için tüm yöntemleri kullanarak bu günlere geldi. Olan mazlum halkımıza oluyor. Böyle yaparak bir şeyler elde etmeyeceklerini, başka güçlerin ekmeğine yağ süreceklerini bilsinler\" sözleriyle tepkisini dile getirdi. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir