• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
İsrail Gazze`yi Bombalıyor - Dakika Dakika Gelişmeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

08:00: Filistinli şehit sayısı giderek artıyor

İsrail savaş uçaklarının Gazze`ye yönelik dünden bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehid Filistinlilerin sayısı 11`e, yaralanların sayısı ise 94`e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, İsrail insansız hava araçlarının sabah erken saatlerde Gazze`nin doğusunda bulunan Hanyunus kentine füze saldırısı düzenlendiği, saldırıda 3 Filistinlinin dahaşehid olduğu belirtildi.

Öte yandan İsrail savaş uçakları, saldırının ikinci gününde gece boyunca 25 hedefi bombaladı.

İsrail`in dünkü saldırılarında 8 kişi yaşamını yitirmiş, 91 kişi de yaralanmıştı.

5:30 Tel Aviv`in elektrikleri kesildi

Kassam mücahidlerinin Tel Aviv`deki elektrik santrallerini füzelerle vurması üzerine, Tel Aviv`in bir bölümünün elektriklerinin kesildiği bildirildi

03: 35: Tel Aviv`de 37 yaralı

Filistinli mücahidlerin siyonist rejimin kalbi olan Tel Aviv`i füzelerle vurmasının ardından 37 siyonistin yaralandığı bildirildi


5.16: Rusya BM Temsilcisi Vitaly Churkin: "BM Güvenlik Konseyi`nin İsrail`i saldırıyı durdurmaya ikna edeceğini düşünüyoruz". 

5.10:
Dünyada İsrail`in Gazze saldırısını protesto adresleri ve saatleri.

4.58:
İ
srail Donanması`na ve İsrail saldırılarına rağmen, 3 Gazzeli balıkçı günün ilk ışıklarıyla balığa çıktı. (Harry Fear)

4.49:
İsrail Han Yunus`ta bir su tankını havaya uçurdu. 

4.31:
İngiltere, ABD, Kanada, Avrupa ve İsrail olmak üzere dünyanın her yerinde bugün İsrail protesto edilecek.

01:10: Allahuekber: Mücahidler İsrail Savaş Gemisini Vurdu

Filistinel Yevm, sitesi,Filistinli mücahidlerin bu gece siyonistlerin bir savaş gemisini kornet füzeleri ile vurduğunu, bir İsrail askeri ölürken onlarcasının da yaralandığını duyurdu.

Diğer yandan İzeddin el Kassam tugaylarının Tel Aviv`e üç füze attığı bildirildi.

 

23:40: ABD`den İsrail`e destek

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İsrail`in kendini savunma hakkını destekliyoruz açıklamasını yaptı.

Hamas’ın askeri kanadının lideri Ahmed El Cebari’nin İsrail’in hava saldırısıyla Gazze’de öldürülmesinin ardından Pentagon`dan, "İsrail’in kendini savunma hakkını destekliyoruz" açıklaması geldi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Yarbay Stephen Warren, "Gazze`deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İsrailli ortaklarımızın kendilerini terörizme karşı savunmalarına destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Hamas lideri Cebari, bugün Gazze`ye gerçekleştirilen bir hava saldırısında şehid olmuştu. Cebari`nin koruması ise ağır yaralandı.

İsrail Ordusu ise yaptığı açıklamada hava saldırısının Gazze`deki silahlı gruplara karşı operasyonların başlangıcı olduğunu söyledi.

Hamas ise İsrail`in bu saldırısıyla "cehennemin kapılarını açtığını" ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama`nın ulusal güvenlik danışmanı Tom Donilon ise mevkidaşı Yaakov Amidror ile Beyaz Saray`da buluştu. Görüşmede Gazze saldırısının gündeme gelip gelmediği henüz bilinmiyor.

23:30: Şehid Ahmet, Hacdan Bir Hafta Önce Gelmiş!

İsrail`in Gazze`ye düzenlediği hava saldırısında şehid olan Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Said el-Caberi (52), hacdan geleli bir hafta olmamıştı.

2006`da kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit operasyonunun planlayıcısı olarak kabul edilen Caberi, İsrail tarafından "Hamas Hareketi Genelkurmay Başkanı" olarak isimlendiriliyor ve İsrail`in en çok arananlar listesinde yer alıyordu.

İsrail tarafından 1982`de tutuklanan Caberi, 13 yıl Abdulaziz Rantisi, İsmail Ebu Şenab, Nizar Reyyan, İbrahim Makadime ve Salah Şehade gibi Filistin direnişinin öncü isimleriyle beraber cezaevi arkadaşlığı yaptı. 1995`te cezaevinden çıkan Caberi`ye İsrail birçok suikast girişiminde bulundu. 18 Ağustos 2004 yılında apaçi helikopteriyle evine düzenlenen saldırıda, büyük oğlu Muhammed ve 3 yakın akrabası hayatını kaybetmişti. Ancak Caberi, yaralı kurtulmuştu.

İsrail televizyonları Caberi`yi `mühendis` olarak nitelerken, İsrail Ordusu ise Caberi`ye suikast girişimlerinde başarısız olmalarından dolayı "hayalet adam" olarak isimlendiriyordu.

Gazze İslam Üniversitesi tarih bölümü mezunu Caberi, 1960 doğumlu, evli ve 8 çocuk babasıydı. 

23:20:Heniye’den Arap Liderlere Acil Toplantı Çağrısı

Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, başta Mısır olmak üzere tüm Arap ülkelerinden İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için adım atmalarını istedi.

Lübnan’da yayımlanan el-İntikad gazetesinin haberine göre Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısından sonra yaptığı basın açıklamasında Arap liderlerini olağanüstü toplanmaya ve Gazze’ye yönelik saldırıları durduracak adımlar atmaya çağırdı.

Başbakan İsmail Heniye, açıklamasında İsrail’in son saldırılarına rağmen Filistin halkının ve direnişinin endişesi bulunmadığını belirterek “Filistin halkı gerektiğinde İsrail saldırganlığına karşı birlik içinde karşı koyacaktır” dedi.

Arap ülkelerine ve Mısır yönetimine de seslenen Başbakan Heniye, Mısır halkından devriminden ve yeni cumhurbaşkanından Gazze’ye yönelik saldırıların önlenmesi için adım atmalarını istediğini söyledi.

22:45: Kassam Tugayları Berşaba`ya 8 Füze Fırlattı

22:38: Mursi, BM`yi Acil Toplantıya Çağıracak

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, BM Güvenlik Konseyi`nin İsrail saldırılarıyla ilgili acil toplantıya çağrılması için BM temsilcisine talimat verdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr`da, bir yazılı açıklama yapmış, `Ortadoğu`nun zorlu bir dönemden geçtiği sırada İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarının, bölgede büyük tehlikeye yol açacağı` uyarısında bulunmuştu.

Ayrıca Mısır`ın, Tel Aviv`deki büyükelçisini geri çağırdığı bildirilmişti.

22:35: Dışişleri`nden İsrail`e kınama

Dışişleri Bakanlığı: Saldırılar için BM devreye girmeli. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İsrail`in Gazze`ye yönelik düzenlediği saldırılarda birçok kişi ve Hamas askeri sorumlusu hayatını kaybederken, Türkiye`den İsrail`e kınama geldi.

"BM DEVREYE GİRMELİ"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "BM devreye girmeli, saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Saldırıda katledilen bir bebek:

22:10: Filistin, Füze Saldırılarıyla Karşılık Verdi

 İsrail`in Gazze`ye saldırısının ardından Filistin, füze saldırılarıyla karşılık verdi.

Gazze`deki Filistin direniş grupları, İsrail`in Gazze`ye sınır bölgelerinde bulunan kasaba ve yerleşim birimlerine düzenlediği füze saldırısında 6 İsrailli yaralandı.

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi`nin askeri kanadı Saraya Kudüs, Gazze`ye sınır olan İsrail hedeflerine füzelerin atıldığını duyurdu.

21:58: Filistin İSlami Cihad`ın bildirisi

"Müslümanlardan öyle erler vardır ki Onlardan bir kısmı Allaha verdikleri sözde durdular, bir kısmı sırada beklemekte onlar verdikleri sözden dönmediler"

Bu gün Filistin büyük bir komutanını ve yiğit bir mücahidi uğurluyor. Hayatını direniş yolunda gizlice feda ederek bu uğurda ciğer parelerini feda etti. Yol arkadaşları özgürlük ve istiklal yolunda şahittir.

Mümin bir kalp ve Allah’ın yardımı ve zaferine inanmış bir şekilde, Filistin İslami Cihat hareketi Büyük Mücahidi ve aziz bir dostu uğurluyor.

Hamas İslami Direniş Hareketi siyasi bürosu ve İzzettin El Kassam tugayları komutan yardımcısıydı.

Gazze’nin ortasında 14 Kasım çarşamba günü Siyonist bir saldırı sonucu Rabbine kavuştu.

Biz Filistin İslami Cihad hareketi olarak şehidimizi uğurladığımız şu sıralarda şunu söylüyoruz:

Birincisi: Komutan Caberi` nin şehadeti halkımıza karşı ilan edilmiş bir savaştır, Bu suikastın sonucu olarak siyonist rejime karşı misliyle karşılık vereceğiz.

İkincisi: Bütün direniş guruplarını ve halkımızı, siyonist rejimin cani saldırılarına karşı alarm halinde olmaya çağırıyoruz.

‘’Allah Zulme uğradıkları için Savaşanları zafere ulaştırmaya muktedirdir.’’

 21: 50: İsrail Saldırıları Genişletecek!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Gazze`deki saldırıları genişletmeye hazır olduğunu söyledi.

İsrail uçakları bu akşam Gazze Şeridi`ndeki hedeflere yönelik saldırılar başlatmıştı. Saldırılarda Hamas komutanı Ahmed Caberi`nin yanı sıra ikisi çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Ordusu, Gazze`ye kara operasyonunun da gündeme gelebileceğini açıkladı.

21:30: Hamas, Mısır`dan Yardım İstedi

Hamas`ın Gazze`deki lideri İsmail Heniyye, İsrail`in barbarca saldırısının durdurulması için Arap ülkelerinden ve özellikle Mısır`dan yardım istedi.

Gazze`deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, İsrail`in Gazze`ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacaklarını ve böyle bir saldırıya mahal vermeyeceklerini söyledi.

Gazze`de konuşan Heniye, `İsrail Gazze`ye karşı saldırılarını ve düşmanlığının çerçevesini genişletmeyi planlıyorsa, Arap dünyasında yaşanan değişimleri görmezden gelemez. Biz de onun Gazze`ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacağız` dedi.

Heniyye, İsrail`in barbarca saldırısının durdurulması için Arap ülkelerinden ve özellikle Mısır`dan yardım istedi.

21: 25: Mısır İsrail`deki büyükelçisini geri çekti

İsrail katliamları Fatih Camii`nde Protesto Ediliyor

Ankara`da İsrail Elçiliği`nde protesto Gösterisi Başladı

 21: 20: İsrail`den Gazze`ye Yeni Saldırı!

İsrail, Gazze`ye düzenlediği yeni bir hava saldırısında 15 kişi yaralandı. Bugünkü saldırılarda yaralı sayısı 45`e yükseldi. Saldırıda bir ev tamamen yandı.

İsrail Ordusu`nun F16 savaş uçaklarıyla Gazze`nin güneybatısındaki Tel Heva Mahallesi`ne düzenlediği hava saldırısında bir ev tamamen yıkıldı, çevre binalar da hasar gördü.

AA muhabirinin sağlık birimlerinden edindiği bilgiye göre, 2 çocuk, 1 Bebek, 1 kadın ve 1 de yaşlı olmak üzere 15 kişi yaralandı. Böylece, İsrail`in akşama doğru başlatılan saldırılarda yaralı sayısı 45`e yükseldi.

İsrail Ordusu`nun Gazze`ye düzenlediği hava saldırılarında, aralarında Hamas`ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları`nın Lideri Ahmed el-Caberi`nin ve oğlunun da bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirmişti.

 21: 00:   Direnişin Füze Yağmuru Başladı

Siyonist rejim saldırıları karşısında harekete geçen direniş güçleri füze saldırıları düzenliyor.
Siyonist rejim Gazze`ye denizdende saldırılarını sürdürdüğü belirtilirken Gazze`de istihbarat kulelerinin vurulduğu ifade edildi.

Diğer taraftan direniş güçleri, İsrail`de bazı bölgeleri vurmaya başladı.

Berşeba`ya düşen füzeler bir binayı vururken yaralı siyonistlerin olduğu belirtildi.

Öte yandan başka bir füzeninde bir otomobili vurduğu belirtildi.

Siyonistlerin büyük panik yaşadığı bölgede sığınıklara kaçışlar sürerken İsrail Ordusu en yüksek alarmı vermiş durumda.

Bu arada Mısır Hükümetinin sınır kapılarını tamamıyla açtığı belirtildi.

Mısır`da Gazze halkı için olağanüstü bi eylem düzenleniyorken, Mısır Halkı ve bazı bakanlar siyonist rejime gereken cevabın verilmesi için hükümete İsraille anlaşmaların iptal edilmesi çağrısı yapılıyor.

20:00 İslami Cihad: Artık bütün çizgiler geçilmiştir


Filistin İslami Cihad Hareketi,  siyonist saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada siyonist düşmanın bütün kırmızı çizgileri geçtiğini ve artık Filistinlilerin misillemelerinde de bir kırmızı çizgi kalmadığını bildirdi.

Bildirinin tam metni birazdan

19: 58: Mısır halkı büyük bir protestoya hazırlanıyor

Siyonist rejim güçlerinin Gazze`ye yönelik gerçekleştirdiği son saldırılar ardından Mısır halkının başkent Kahire`de büyük çaplı protesto gösteriler düzenleyeceği belirtildi.

Mısır Dışişleri bakanlığı siyonist rejim saldırılarını sert bir dille kınarken, Arap ülkelerinin bu saldırıları durdurmaya çağırdı.

19: 57: Mısır Sağlık bakanlığından Mursiye`ye çağrı

Mısır Sağlık Bakanı, Gazze`deki ilaç yetersizliği dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Mursi`den İsrail ile yapılan tüm anlaşmaların iptalini istedi.

19: 55 Filistinli mücahidler siyonist hedeflere füze operasyonlarına başladı

Siyonist rejimin Gazze`de gerçekleştirdiği son katliamlar üzerine, Filistin direniş hareketleri siyonist hedeflere füze operasyonlarına başladı.

Filistinliler ilk olarak Sderot ve Askalan kentlerini hedef aldı.

Hamas`tan Mısır`a çağrı: Siyonist rejimle ilişkileri derhal kesinizHamas Mısır yönetimine çağrıda bulunarak, Tel Aviv`deki Mısır elçisini geri çağırmasını, Kahire`deki İsrail elçisini de yurt dışı etmesiniistedi.

19:50 İsrail ordusu yedetkleri göreve çağırdı

Siyonist rejim ordusu, Gazze`ye yönelik yeni saldırıların geniş çaplı bir savaşa dönüşeceği hesabıyla yedekleri de göreve çağırdı.

İsrail Genelkurmay Başkanı: Bu Bir BaşlangıçSiyonist rejim genelkurmay başkanı Gantz, Gazze`ye yönelik son saldırılan "büyük bir operasyonun başlangıcı olduğu"nu söyledi.

19:45: Saldırılara hedef olan bölgeler:

Gazze`nin Şucaiye, Hay el Zeytun, Beyt Hanun, Han Yunus, Şeyh Rizvan bölgeleri sürekli saldırılara hedef oluyor.

19:35: 9 Şehid onlarca yaralı var

Siyonist rejim güçlerinin Gazze`ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıda dokuz Filistinli şehid olurken, onlarca Filistinli de yaralandı. Yaralıların 6`sının durumu ağır.

Siyonistlerin Sucaiye bölgesinde yaptığı son saldırıda aralarında 4 yaşındaki çocuk olmak üzere iki Filistinli şehid olup altı Filistinli de yaralandı.

Siyonistlerin Beyt Lahiye ve Cebaliye`ye yönelik saldırısında 10 Filistinli yaralandı.

Siyonist rejim güçleri hava saldırılarında F 16 savaş uçakları, Apache helikopterleri ve insansız savaş uçakları kullanıyor.

18: 35 : Kassam Komutanı`nın şehid olduğu an (VİDEO)


18:30 Filistin İslami Cihad’ın ilk tepkisi

Siyonist rejim güçlerinin Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği son saldırı üzerine Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan ilk açıklamada, “Siyonist düşman bu saldırısıyla halkımıza karşı açıkça savaş ilanetti. Biz de aynı düzeyde bunun karşılığını vereceğiz” dedi.

17:55 Siyonist rejim en üst düzeyde alarma geçti

Siyonist rejim güçlerinin Gazze`de gerçekleştirdiği ve Kassam komutanlarının şehid olduğu saldırıların ardından Filistinli mücahidlerin misilleme operasyonlarına karşı İsrail`de en üst düzey alarm ilan edildi.

17: 50 Kassam`dan ilk açıklama

Siyonist rejim güçlerinin Gazze`ye yönelik son saldırıları üzerine bir açıklamaya yapan Hamas askeri kanadı İzzeddin el Kassam tugayları "siyonist düşman kendi için cehennem kapılarına sonuna kadar açtı" dedi.

17:45: Siyonist rejim güçleri Fecr füzelerini yok etmek istiyor

Siyonist rejim televizyonu Kanal 2, İsrail hava uçaklarının Mücahidlerin elindeki Tel Aviv’i vurabilecek 70 km menzilli İran yapımı Fecr füzelerini hedef aldığını bildirdi.

17: 40 Kassam komutanlarından Raid Atar da şehid oldu


Siyonist rejim güçlerinin Gazze’deki direniş hareketlerine yönelik başlattığı hava saldırılarında Hamas’ın Refah bölgesindeki Kassam komutanı Raid Atar’ın da şehid olduğu belirtildi.

Hamas güvenlik birimleri tarafından yapılan açıklamada, Siyonist rejim güçlerinin Gazze’nin Han Yunus ve Refah bölgelerine de saldırdığını belirtti.

17:30: Siyonist rejim güçleri, saldırılarda öncelikle Filistin İslami Cihad ve Hamas hareketinin merkezlerini hedef aldı.

Siyonist rejim ordu sözcüsü Tuğgeneral Yoav Mordechai hedeflerinin Hamas ve İslami Cihad’ın liderleri olduğunu söyledi.

Yoav Mordechai saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada “Operasyon Hamas ve diğer örgütlere ağır darbe indirme amacımızın bir parçası. Cabiri ilk hedefti. Biz dana henüz yeni başladık ve bu son değil. Bütün seçenekler açık, bütün terör örgütlerine karşı kararlılığımızı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Siyonist rejim iç güvenlik teşkilatı da, Cabiri’nin hedef alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Kassam Komutanı Ahmed Cabiri’nin “geçen on yıl içinde İsrail’e yönelik bütün terör eylemlerinin sorumlusu” olduğunu ileri sürdü.

17: 15: Siyonist rejim güçleri, Gazze’nin değişik bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenledi.

Gazze’ye her an bir kara saldırısının başlaması bekleniyor.

İzzeddin el Kassam komutanı Ahmed Cabiri’nin aracıyla hareket halinde olduğu sırada Siyonist saldırıya hedef olduğu belirtildi.

Siyonist rejim güçlerinin hava bombardımanında ilk hedefin, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Komutanı Ahmed Cabiri oldu. Saldırıda Cabiri’nin yardımcısı Muhammed el Hams da şehid oldu.

Siyonistlerin saldırısını sonucu şehid olan Kassam komutanı Ahmed Cabiri’nin bedeni tamamen parçalandı.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir