• DOLAR 32.452
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.801
  • ...
 Çin Yeni Devlet Başkanını Seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çin siyasi tarihinin en önemli kongrelerinden olan Çin Komünist Partisi`nin (ÇKP) 18. Ulusal Kongresi`nin ardından ÇKP Merkez Komitesi; Devlet Başkanı Yardımcısı Şi Cinping`i ÇKP Genel Sekreteri olarak seçti.

Başkent Pekin`de Büyük Halk Salonu`da gerçekleştirilen toplantıda ÇKP Merkez Komitesi üyelerince partinin merkez komitesi daimi üyeleri (politbüro) belirlendi.

Politbüro daimi üyelerinin sayısının 9`dan 7`ye düşürüldüğünü bildirdi.

Politbüro daimi üyeleri arasında yeni ÇKP Genel Sekreteri Şi Cinping`in yanı sıra Li Kıçiang, Cang Dıciang, Yu Cıngşıng, Liu Yunşan, Van Çişan ve Cang Gaoli yeni üyeler olarak belirlendi.

Eski politbüro daimi üyelerinden 7`sinin yaş haddinden, 2`sinin ise iki dönem üst üste üye oldukları için görevlerini ``gençlere devrettiği`` ifade ediliyor.

Zira, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, dün kongrenin kapanışında yaptığı konuşmada bu durumun sinyalini vererek, ``Yaşlı lider ile genç liderler yer değiştirdi`` diye konuşmuştu.

Çin`de yeni yöneticilerin açıklandığı toplantıda konuşan ve üyeleri tanıtan Şi Cinping, ``Çin`in dünyayı, dünyanın da Çin`i daha iyi anlamasına ihtiyaç var`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir