• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
Çelik Kubbe İsraillerin Üzerine Kâbus Gibi Çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Son günlerde Gazze`ye karşı tırmanan siyonist israil`in saldırılarının altında büyük bir hayal kırıklığının yol açtığı hırçınlık yatıyor. Çünkü el-Kassam Tugaylarının israil`e fırlattığı Kassam füzeleri, büyük bir gerçeği ortaya çıkardı.

Büyük paralar harcanarak oluşturulan ve adına "Demir kubbe" adı verilen israil hava savunma zırhı, teknik olarak çok güçlü olmayan El-Kassam füzelerine karşı tam manasıyla rezil oldu. Çünkü demir kubbe adı verilen hava savunma sistemi, ancak fırlatılan füzelerin 5`te birini etkisiz hale getirebildi. Geri kalan füzelerin tümü hedeflerini vurdu. Bu saldırılarla birlikte okullar tatil edildi. Bu bölgelerdeki iş hayatı durdu. Halk sığınaklara indi.

Bu kadar büyük paralar harcanarak oluşturulan demir kubbe adındaki hava savunma sistemi eğer siyonistlerin sığınaklara inmelerini, okulların tatil edilmesini, halk içinde büyük korkuların yayılmasını engellemiyorsa o zaman neye yarıyor.

Kassam gibi teknik olarak güçlü olmayan füzelere karşı hezimete uğrayan israil savunma sistemi, olası İran füzelerine karşı ne yapacağı şimdiden sorulan sorular arasında. Dolayısıyla israil bunun moral bozukluğu ile yaşıyor. Ve bu moral bozukluğunu Gazze`ye vahşice saldırarak gidermeye çalışıyor. Ama bütün çabaları boşa gidiyor. Öyle görünüyor ki, çelik kubbe israillerin üzerine kabus gibi çökmüş görünüyor.
(Mücahid Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir