• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Kerkük`te Saldırı 9 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk patlama, sabah saatlerinde Kerkük- Bağdat yolu üzerinde meydana geldi. Park halinde bulunan bir bomba yüklü aracın patlamasıyla çevre temizliği yapan 7 çöpçü yaralandı.

İkinci patlamanın hedefi ise eski ordu karargahı yeni adıyla da Kürt mahallesi oldu. Kürt göçmenlerin bulunduğu mahallede Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) temsilciliği binası önünde gerçekleşen patlamada ise 5 kişi yaralandı. Üçüncü patlama, ikinci patlamanın meydana geldiği olay yerine gelen polisleri hedef aldı. Patlamanın olduğu yerden 20 metre uzağa park edilen bomba yüklü aracın patlatılmasıyla biri polis, 5 kişi hayatını kaybetti.

Son patlama ise Kerkük`ün Havice bölgesinde meydana geldi. Burada da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Patlamada mağdur olan halk, güvenliğin olmadığından şikayet etti. Çevredeki insanlar, yetkilileri güvenlik önlemleri artırmaya davet etti.

Kerkük`te bu sabah art arda meydana gelen 4 bombalı saldırıda toplam 9 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi de yaralandı. Kente yaklaşan valilik seçimleri öncesi şiddetin artması dikkat çekiyor.Güvenlik güçleri, patlamalarla ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir