• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
İspanya`da Genel Grev
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MADRİD - İspanya`da ekonomik krize karşı hükümetin yaptığı kesintileri protesto etmek için işçi sendikalarının çağrılarıyla yapılan 24 saatlik genel grev, başkent Madrid`deki Sol Meydanı`ndan başlatıldı.

Ülkenin iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT`nin genel sekreterlerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, sendika liderleri maksimum katılım istedi. 150 sivil toplum örgütünün de destek verdiği genel grev kapsamında, 600`den fazla uçuşun iptal olacağı, toplu ulaşımların asgari hizmet düzeyinde verileceği bildirildi. Hükümete, ``Ya ekonomi politikanı değiştir ya da git`` diye seslenen sendika liderleri, değişiklik olana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

İspanyol Hükümeti`nin değerlendirmeleri

Öte yandan, İspanyol Hükümeti`nden yapılan değerlendirmelerde, ``Genel grev bir hata. Sadece İspanya`nın dış imajına ve ekonomiye zarar verecektir`` denildi.

Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ``Genel grev hakkına tam saygı gösteriyorum ama bu görüşü paylaşmıyorum`` derken, Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo da ``Genel grev hiçbir şeye yardım etmiyor. Tüm ülkenin hedefi, istihdam yaratmak olmalıdır, genel grev değil`` ifadesini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir