• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pirametleri Yıkma Çağırısı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da geçtiğimiz aylarda bazı radikal İslami grupların gündeme getirdiği piramitlerin yıkılması tartışması, Selefi lider Şeyh Mercan Salim Cevheri tarafından tekrar başlatıldı.

Mısır`ın el Masri el Youm gazetesine göre, Hüsnü Mübarek yönetiminde iki kez hapis cezasına çarptırılan ve Taliban ile bağlantısı bulunan Cevheri, Mısır`ın Dream TV2 adlı yerel kanalında, "put" olarak nitelendirdiği Sfenks heykeli, piramitler ve Mısır`daki bütün heykellerin yıkılması gerektiğini savundu.

"AFGANİSTAN`DAKİ GİBİ YIKACAĞIZ"

Afganistan`daki Buda heykelinin yıkılmasını örnek gösteren Selefi lider Cevheri, "Biz iktidara geldiğimizde putları yıkacağız, Sfenks ve piramitleri ortadan kaldıracağız, zira bunlar Allah`ın dışında kendilerine tapınılan heykellerdir" şeklinde konuştu.

Cevheri, "Mısır`ın dört bir yanında bulunan putlar ve heykellerin Afganistan`da kardeşlerimizin yaptığı gibi kırılması gerekir" dedi.

Mısır yerel basınında yazılanlara göre Cevheri, 2001 yılında Afganistan`daki Buda heykellerinin yıkılmasında da, Taliban`a destek vermişti.

Bazı güvenlik güçleri, radikal gruplardan tarihi eserleri yıkma konusunda ciddi baskı ve tehdit gördüklerini belirtiyor.
Taliban heykeli yok ederken...

"GELİR KAYNAĞI"

Mısır İçişleri Bakanlığı`ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa göre, bu tehditler karşısında, "milli gelir kaynağı" olan ve "Mısır`a turist çeken" bu eserlere gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı gereken önlemler alınmış durumda.

Cevheri`nin İslam tarihinin ilk dönemlerinden beri Mısır`a hakim olan yönetimlerin neden bu heykelleri yıkmadığını gündeme getirmemesi ise dikkat çekti.

Aynı programa konuk olan Mısırlı gazeteci Nebil Şeref, "Önde gelen sahabilerden Amr bin As, Mısır`a girdi ancak bu eserleri yıkmadı, çünkü bu eserlerin yıkılması onlara ibadet edilip edilmemesiyle ilgilidir" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir