• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Rachel Corrie`nin Anne ve Babası Gazze`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Corrie`nin annesi Cindy ile babası Craig, kızlarının adını taşıyan Barış ve Adalet Vakfı`nı ziyaret için geldikleri Gazze`de AA muhabirine konuştu.

Gazze`de bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren anne ve baba, 3 yıl önce de Gazze`yi ziyaret ettiklerini hatırlatarak, savaş sonrasında yıkıma uğrayan Gazze`de gördükleri büyük gelişme karşısında hayrete düştüklerini belirtti.

Türkiye halkının adalet ısrarı

İsrail`in Gazze`ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi`ne yönelik kanlı saldırısıyla ilgili görüşlerini açıklayan anne Cindy Corrie, ``Türkiye halkının adalet arayışındaki ısrarı sonucu İsrail`in saldırıdaki sorumluluğunu üstlenmeye zorlamasından dolayı çok memnun olduğunu`` dile getirdi.

Mavi Marmara`da hayatını kaybedenlerin aileleriyle Türkiye`ye yaptıkları ziyarette görüştüklerini hatırlatan Cindy Corrie, yakınlarını İsrail saldırılarında kaybeden aileler olarak, Gazze`ye yönelik ambargodan duydukları acıyı paylaştıklarını anlattı.

Gemiye ulusalararası sularda saldırı yapılarak hukuk ihlali yapıldığını savunan Craig Corrie, İsrail`in bu suçunun, uluslararası topluma gerektiği şekilde aktarılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

``İsrail, Rachel`in ölümünden sorumludur``

Kızının ölümünden, her kademedeki devlet yetkilileri ve resmi makamları sorumlu tutan Craig Corrie, ``Başta İsrail devleti ve hükümeti olmak üzere buldozer sürücüsü, sürücü yardımcısı, onlardan sorumlu subay, bütün ordu ve olaya karışan herkes, Rachel`in ölümünden sorumludur`` dedi.

İsrail`e karşı açtıkları davanın 28 Ağustos`ta İsrail`in Hayfa kentinde yapılan duruşmada reddedilmesiyle ilgili görüşlerini açıklayan Cindy Corrie ise ``Beklenmedik ve yıkıcı bir karardı. Temyiz için gerekli hazırlıklara başladık`` diye konuştu.

Gazze`ye, Filistinli bütün taraflarla görüşmek için geldiklerin anlatan Caraig Corrie, Hamas`ın seçimle işbaşına geldiğini vurgulayarak, Hamas`ın Gazze`nin yasal temsilcisi olduğunu vurguladı.

Craig Corrie, ``Gazze ve Batı Şeria`nın tamamen birbirinden koparıldığını fark ettiklerini, bu ayrışmanın üzücü bir gelişme olduğunu`` ifade etti.

AA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir