• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
`Kaptansız Gemi` İçin İlk Adım Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin ilk sürücüsüz otomobili OKANOM`u geliştiren Okan Üniversitesi, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ile "kaptansız gemi" projesini de içeren işbirliği protokolü imzaladı.

Okan Üniversitesi`nden yapılan açıklamaya göre, GİSBİR`in, Tuzla`daki merkez binasında düzenlenen törende, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran işbirliği protokolüne imza attı.

Gemi inşa sektörünün son yıllarda Uzak Doğu`ya kaydığını aktaran Kıran, "Uzak Doğu ile rekabet etmeye çalışıyoruz. Bunun için özellikle yeni projeler geliştirmeliyiz. Geleceğin gemileri daha tasarruflu, belki de elektrikle çalışan gemiler olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Tuncay, Türkiye`nin ilk sürücüsüz otomobili OKANOM`un ardından birbirleriyle haberleşen otomobiller üzerinde çalıştıklarını belirterek, "GİSBİR ile işbirliği yaparak elektrikli otonom (sürücüsüz) gemi üzerine çalışmalar yapabiliriz. OKANOM ile kazandığımız bilgi ve deneyimi bu projede kullanabiliriz. Limana kaptansız giriş-çıkış yapan gemiler geliştirebiliriz" dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir