• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
İran ve Mısır Arasında İlişkiler Gelişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon Başkanı Alaaddin Burucerdi, Tahran`da Mısır`ın İran`daki çıkarlarını koruma ofisi başkanı Halid es`Said İbrahim Ammari`yi kabul etti.

Görüşmede yapılan konuşmalarda küçük sorunların iki ülke ilişkilerinin gelişmesini engellemesine izin verilmemesi gereğine dikkat çekilerek, İran ve Mısır ilişkilerinin dostane olması gerektiğinin altı çizildi.

Burucerdi, İran ve Mısır`ın büyük potansiyellere sahip olduğuna dikkat çekerek iki ülkenin birçok alanda işbirliği fırsatlarının olabileceğini da kaydetti. İki ülkenin dini, kültürel, tarihi çok sayıda ortaklıkları ile İslam dünyası meselelerinde ortak görüşlerinin olduğunu belirten Burucerdi, bütün bunların göz önüne alınarak ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin her iki ülke halkının yararına olacağını söyledi.

İslam dünyasında İran ve Mısır`ın önemli iki ülke olduğunu da kaydeden Burucerdi, hâlihazırda İslam dünyasının sorunlarının çoğunun İslam ülkeleri ve Müslümanların birlik ve beraberlikleriyle çözülecek konular olduğunu hatırlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir