• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...
ABD`de Yeni Fırtına Korkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sandy Kasırgası`nın ağır yıkımından sonra toparlanmaya çalışan ABD`yi şimdi de "Nor`easter fırtınası" korkusu sardı.

Ülkenin Kuzeydoğu kesimlerinde, özellikle Sandy Kasırgası`nın büyük hasara yol açtığı New York ve New Jersey çevresinde Çarşamba gününden başlayarak etkisini göstermesi beklenen `Nor`easter Fırtınası`na karşı acil durum önlemleri alınmaya başlandı.
New York kenti sakinleri, bir yandan seçimde oy kullanırken, bir yandan da yeni bir fırtınaya hazırlanıyor. Saatteki hızı 90 kilometreye yaklaşacak ve kar yağışı getirecek fırtına öncesinde, New York`ta yarın bütün park ve plajların kapatılması talimatı verildi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, park plajların 24 saat boyunca kapalı kalacağını duyurdu, alçak kesimde yaşayanlardan, güvenli bölgelere gitmelerinin istenebileceğini açıkladı.

Bloomberg, dalga yüksekliğinin 1 metreye çıkabileceğini, kıyı kesimlerin Sandy`den sonra yine su altında kalabileceğini belirtti.

Sandy kasırgasında yüzlerce ev yıkılmış ya da yanmış, elektrik ve su olmadığı, kalorifer sistemleri de çalışmadığı için onbinlerce kişi barınma sorunuyla karşılaşmıştı. New York ve New Jersey`de 34 bin kişi geçici olarak otel ve motellere yerleştirilmiş durumda.

Halen 1 milyon 400 bin kişinin elektriksiz olduğuna işaret eden yetkililer, yeni fırtına ile sıcaklığın sıfırın altına düşeceği, yeni seller ve elektrik kesintileri meydana gelebileceği uyarısında bulunuyor.

New York`ta sokaklarda ağaçlar kesiliyor, ısınmak için ateş yakılıyor. New York`ta kapı kapı dolaşan görevliler, soğuk evlerinde kalmakta ısrar edenlere, donma tehlikesine karşı, sık sık sığınma merkezlerine gitmeleri çağrısında bulunuyor.

Sandy kasırgası, 40`ı New York`ta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada`da 113 kişinin ölümüne yol açmıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir