• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Beydağı Camii Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Muradiye ilçesine Beydağı (Ut) köyünde yaşayan gençlerin İslam`a olan bağlıkları köyün ileri gelenlerini sevindirirken, gençler için köyün en güzel yeri cami için ayrıldı. Geçen yıl yapımına başlanan ve köyün her tarafından görünebilen camii köyün gençlerini heyecanlandırdı.


Beydağı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği`nin kurucu üyelerinden olan Nezir Çelik, köylülerin bütün imkânlarını kullandıklarını dile getirerek, \"Biz bu camiyi yapmaya başladığımızda Allah razı olsun imkanı olan herkes büyük bir heyecana elinden ne geliyorsa verdi. Bir milyar veren, iki milyar veren daha fazla veren oldu. Herkes kendi gücü ölçüsünde ne yapabiliyorsa yaptı. Ama köylülerin de gücü tükendi. Camiyi köylünün yardımıyla gördüğünüz aşamaya getirdik\" dedi.


Camiyi tamamlamak için sürekli çalıştıklarını dile getiren Çelik, \"Bize yardımcı olacak hayır sahipleri varsa sizin aracılığınızla bize ulaşmalarını istiyoruz. Allah rızası için bu gençlerin geleceği demek olan ve çok uzun yıllar boyunca köyümüzün en güzel İslami süsü ve sembolü olacak bu camiye yardımcı olsunlar. Biz biliyoruz ki, gençlerimizin kurtuluşu bu camilerin ihya edilmesinden geçer\" diye konuştu.


Beydağı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla köy camisine yardımcı olmak isteyenler için hesap numarası şöyle: Ziraat Bankası Beydağı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği 596 472 265 001. Ayrıca yardımcı olmak isteyenler dernek yöneticilerinden Nezir Çelik`e 0537 617 88 67 numaralı telefonlardan ulaşabilirler. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir