• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
TUSAŞ, Bursa’da Ar-Ge merkezi açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) İstanbul ve Ankara’daki merkezi dışında ilk kez Bursa’da hayata geçirdiği Ar-Ge Merkezi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) açıldı. İlk etapta 24 mühendislik öğrencisinin stajyer olarak eğitim gördüğü merkezde savunma, havacılık ve uzay sanayii alanında geleceğin uzmanları yetiştirilecek. Çalışmaları beğenilen öğrenciler stajlarının ardından TUSAŞ’ta çalışma imkânı yakalayacak.

Törende konuşan TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat, yüksek teknolojili katma değer sağlayan tüm ürünlerin bilimsel çalışma şartından geçtiğine işaret etti. Üniversitelerin ve teknoparkların ciddi bilimsel çalışmalara imza attığını söyleyen Prof. Dr. Oğuz Borat, bu kurumlara ayrılan kaynakların daha da yukarılara çekilmesi gerektiğini kaydetti.

MİLLİ KALKINMA HAMLESİ İÇİN EN ÖNEMLİ GİRİŞİM; AR-GE MERKEZİ KURMAK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise üniversitelerin Türkiye’nin milli kalkınma hamlesine en yüksek katkıyı sağlamak için gayret göstermesi gerektiğini vurguladı. BUÜ olarak Türkiye’nin içerisinde bulunduğu değişimi iyi okuduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay;

“3. Nesil Üniversite vizyonuyla kamu ve özel sektör başta olmak üzere, toplumun tüm dinamikleri ile sürdürülebilirliği ve verimliliği esas alan işbirliklerini hayata geçirdik. Savunma Sanayii Başkanlığımız ile 2016 yılında başlattığımız proje kapsamında savunma sanayisi sektörüne nitelikli ve yetişmiş araştırmacı ve personel sağlanması için ortak çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’nin son dönemde yakaladığı teknolojik atılımlara önderlik eden kurumların başında gelen TUSAŞ da bu alandaki projelerimizde en önemli paydaşlarımız arasındadır. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak BTSO ve Büyükşehir Belediyemiz ile kurduğumuz Teknoparkımızda TUSAŞ’ın kurduğu Ar-Ge Merkezi bu işbirliğinin en somut ve anlamlı adımlarından biridir. Bugün açtığımız merkezimizi Araştırma Vadisi projemiz kapsamında önümüzdeki yıllarda daha da büyük bir alana yayacağız. TUSAŞ Ar-Ge Merkezi için bin metrekarelik bir çalışma alanı üniversite olarak tahsis ettik. Kurum en kısa sürede bu alanda güzel bir yer oluşturacak ve çalışmalarına devam edecek” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir