• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Anne
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız yazar kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür demiş.Başarılı her insanın arkasında bir kadın vardır derken asıl anneyi ifade etmişler. Evet anne sadece doğuran değil büyüten emek veren seven salt sevgi karşılıksız ve kıskanç olmayan bir sevgi baba sevgisi kazanılmış yada kaybedilmiş sevgi , anne sevgisi verilmiş içten sevgiyi ifade eder .Anneniz sever ne olursanız olun yine sever ama baba ise siz onun ideallerine yakın yada uzak duruşunuzla sevgisi azalır yada artar.
İnsan soyunun devamı anne soyuna ilişkindir siz bakmayın şu çağın insanı nerelisin diye sorulduğunda henüz evlenmedim dediğine. Anneniz nereli ise sizde oralısınız çünkü soyun devamı annedir.
 

Anne evin direğidir baba ile çocuk arasında çocuktan yana karar alan tek mercidir. Babalar işin fiziksel sonuçlarıyla işe bakarken anne işe niyet boyutuyla duygusallığıyla bakar.Annenin mutlaka çocuğu için bir kenara bıraktığı sürprizi vardır.Anne çocuğun duygu , düşünce ve davranışını şekillendirmede ilk öğretmenidir.
Bir hikaye anlatılır sevdiği kızın tek şartı varmış annenin yüreğini bana getirirsen seni kabul ederim. Kara sevda insanı deli eder annesinin yüreğini sevdiği kıza götürürken ayağı takılmış yere düşünce yürekten ses gelmiş aman oğlum bir yerin acıdı mı ? diye...
 

Hani derler ya kirpi yavrusunu severken ne de yumuşakmış tüyleri diye severmiş.
Anneniz yaşadığı müddetçe siz çocuksunuz
Üniversiteye giderken bile kendine dikkat et üşütme amam dikkat et kendine hep söyler. Hatta siz evli olsanız bile yine size aynı şeyleri söyler. Anne ben çocuk muyum? hep aynı şeyleri
söylüyorsunuz deriz.... Evet sen daha çocuksun der. Nedendir bilinmez ama hastalık anında insanın aklına hep annesi gelir insan şöyle düşünür annem bir gelse hemen kendime gelirim onun bakışları ilgisi sevgisi bana ilaç olur. Bütün annelerin ellerinden öperim.
 

Derya Ay / Ankara - Yaş: 29

  Not: Doğrugenc`e gelen yazılar imla tashihinden geçmeden olduğu gibi verilmektedir. Bundan dolayı imla hataları tamamıyla yazıyı gönderenden kaynaklanmaktadır.

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir