• DOLAR 32.202
  • EURO 35.032
  • ALTIN 2519.724
  • ...
Minik İtfaiyeciler Eğitimde…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

İSTANBUL - Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri İstanbul İtfaiyesine gezi düzenledi. 3 ve 4`üncü sınıf öğrencilerinden oluşan grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Bahçelievler Kocasinan İtfaiye Bölge Grup Amirliği`ni gezdi.

 

İtfaiyenin önemi hakkında bilgi alan öğrencilere uzmanlar çevre, orman ve yangınlar hakkında bilinçlendirdi. Yangın tatbikatına katılan öğrenciler, İtfaiye Eğitmeni Altuğ Ağırgöl`ün verdiği, \"Bilinçli Çocuk ve Yangın Çıkartmayalım\" konulu konferansı dinledi.
Özellikle son yıllarda artan orman yangınlarına dikkat çeken Ağırgöl, orman yangınlarına sigara izmaritinin, toplanmayan atıkların ve ormanlık arazide bırakılan cam şişelerin sebep olduğunu söyledi.

 

Öğrencilerin duyarlılığını artırmaya yönelik sosyal ve kültürel gezilere devam edeceklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, \"Her yıl meydana gelen orman yangınlarıyla ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı kaybediyoruz. Maalesef bu yangınların büyük bölümü küçük ihmallerden çıkıyor. Onun için toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması gerekiyor. Buna da çocuklarımızdan başlamamız gerektiğini düşünüyoruz\" dedi. (Mehmet Kahraman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir