• DOLAR 32.539
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2437.185
  • ...
Gravür Tadında Manisa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Vali Halil İbrahim Daşöz`ün makamında gerçekleşen `Gravür Tadında Manisa` proje tanıtımına Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Öztürk, Müdür Yardımcısı Halide Koçkaya, 12. sınıf öğrencileri Rabia Görgülü, Kübra Bağcı ve Himmet Türkay katıldı.

 

Projenin amacı hakkında Vali Daşöz`e bilgi veren 12. sınıf öğrencisi Himmet
Türkay, \" Tarihi ve kültürel değerleriyle Manisa`nın sembolleri olan değerlerimizi `Gravür Tadında Manisa` projesi adı altında topladık. Bu değerlerimizin resimlerini üzerlerinde siyah tükenmez kalemle işleyerek farklı tarihi eserleri işledik. Bu yaptığımız eserlerin tamamı şu anda Manisa`da mevcut\" diye konuştu.

 

Öğrenci Kübra Bağcı ise, projeden elde ettikleri Manisa`nın tarihi ve kültürel değerlerinin gravür resim çalışmalarını küçülterek ayraç, kalemlik ve küçük kutular yaparak içerisine Manisa mesir macunu konabileceğini söyledi.

 

Müdür Yardımcısı Halide Koçkaya, Vali Daşöz`e, `Gravür Tadında Manisa` projesinde 22 öğrenci çalıştığını, çalışmalarla Manisa`nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak istediklerini söyledi.

 

Çalışmalarından dolayı Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerini kutlayan Vali Daşöz, \"Bu çocuklara güvenirsek başaramayacakları hiç bir şey yoktur. `Gravür Tadında Manisa` proje çalışmalarınızın ilin tanıtımında çok büyük katkısı olacaktır. Çalışmalarınızla Manisa`nın tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmışsınız. Resimlerin
altlarına tanıtıcı bilgilerini yazdıktan sonra bir kitap haline getirebiliriz. Bu kitab, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrencilerin Manisa`nın değerlerini tanıması için önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu öğrenciler üniversiteye de gitseler gittikleri yerde turizm elçisi gibi hareket edeceklerdir.\" şeklinde konuştu.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir