• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
İstanbul`da Kur`an İlimleri ve Meal`i Deneme Sınavı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Kur`an Nesli Platformu`na üye derneklerden Zeytinburnu Der, Platform tarafından her yıl düzenlenen Ödüllü Kur`an ilimleri ve Meal yarışması kapsamında başlattığı deneme sınavlarını sürdürüyor.
 
Bu hafta yapılan deneme sınavının 7. cüzden yapıldığını belirten Kur`an Nesli Platformu Zeytinburnu-Der temsilcisi Ebubekir Akkılıç, "Her geçen gün deneme sınavlarına ilgi artmaktadır. Deneme sınavlarına katılan katılımcıların günden güne puanlarını yükseltmekte olduğunu görmekteyiz. Önemli olan katılımcıların günden güne Kur`an`ı daha çok anlaması ve Kur`an`ın diliyle konuşabilmeleridir. Cuma günleri, sınavda 25 sorunun sorulacağı `Kuran Nesline Kuran İlimleri` kitabından çıkabilecek sorulara dikkat çekerek daha ayrıntılı olarak yarışmacıları hazırlamaktayız" dedi.
 
Katılımcıların Umre Ödülünü kazanamayacaklarını bilmeleri durumunda bile sınava katılmaları gerektiğini ifade eden Akkılıç, "Çünkü önemli olan sınavda getirilecek olan puan değildir önemli olan Kur`an ayetlerinin katılımcıların zihinlerinde canlanması ve tefekkür ettiren bir unsur olmasıdır.
 
Dini bilgileri pekiştirecek sınavlar Kur`an meali ve siyer yarışmalarına ihtiyaç vardır. Çünkü Kur`an okuyan Hz. Muhammed`in (s.a.v.) hayatını bilen bir toplum, saygı ve sevginin en üst seviyesinde olur. Ahlak ve terbiyesini Kur`an`dan ve Hz.Muhammed `den (s.a.v) alır." diye konuştu.
 
Bütün katılımcılara başarılar dileyen Akkılıç, son olarak, "Derneğimizin katılımcılarından başarılı olan ve deneme sınavlarında 95 ile 100 puan alan katılımcıların, Türkiye genelinde yapılacak sınavda ilk 10`a girebileceklerini ümit ediyoruz. Kayıtlarını yaptırmamış olanların da bir an önce kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir