• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Nuh Eğitim Der Yine Yoksulları Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, her gün Şırnak`ta değişik hayır faaliyetleriyle Fakir, yoksul, yetim ve öksüzlerin umudu olmaya devam ediyor.

Nuh Eğitim Der, Kurban Bayramına iki gün kala 337 kişiye birer çift ayakkabı yardımında bulunarak onlara destek çıkmıştı. Bunlarla yetinmeye Nuh Eğitim Der, hummalı bir çalışma sonrası, Kurban Bayramı`nda toplu Kurban kesimi ile fakirlere kurban eti yardımında bulundu.

654 Aileye Ulaştık
Kurulduğu yıldan beri Şırnak`ta hayırlı faaliyetlerini sürdürerek fakir ve kimsesizlerin yardımcısı olduklarını belirten Nuh Eğitim Der Başkan Yardımcısı Sait Külter; "Bize gelen tüm yardımları en kısa zamanda sahiplerine ulaştırdık. Hayır çalışmalarımız bu yılda da devam etti, ediyor. İşte bunlardan biri de kurban et yardımı oldu. Kurban demek Allah`a yaklaşmak demektir. Allah`ın bizden istediğini Allah`a bağışlamaktır. Bu sebeple kurban için seferber olduk. Bayramdan birkaç gün önce biz kurban çalışmalarımıza başladık. Üye ve gönüllülerimiz bayağı bir çalıştı, hem de sırf Allah Rızası için çalıştılar. Bayram öncesi kurban bağış davetimiz de bizim için bir bayram oldu. Çünkü Rabbimiz `Onların etleri ve kanları asla Allah`a ulaşmaz. Fakat O`na sizin takvanız (Allah`a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır` buyuruyor. Bu yüzden bunu kendimize şiyar edindik. 59 küçükbaş hayvan ve 3 büyükbaş hayvan olmak üzere toplamda 62 kurbanlık kurban kesimi gerçekleştirdik. Böylece 654 fakir aileye Kurban Eti dağıttık. Kurban eti dağıttığımız bu fakir ailelerin belki birçoğu epey zamandır et görmemişti. Bu yüzden çok sevindiler ve bize de bol bol dua ettiler. Bu çalışmalarımız Allah Rızası içindir inşallah" İfadelerini kullandı.

Bu Güzel Çalışmaya Sizde Ortak Olun
Bayramın ilk günü çok çalışarak en kısa zaman da kurbanlıkları sahiplerine ulaştırdıklarını beyan eden Külter, "Allah Kurban verenden, ona sebep olandan, bu işte çalışma gayretinde bulunandan ve zamanını bununla geçirenden, et dağıtımını gerçekleştirenden ve Kurban etini kabul eden herkesten Allah Razı olsun, hayırlarını kabul etsin" dedi.

"2010 yılından itibaren fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım ediyoruz" diyen Külter, "İstiyoruz ki bizim zengin insanlarımızda bu güzel çalışmada bizimle ortak olsunlar. Bizde aracıyız. Biz her zaman buradayız, ne zaman gelirlerse kapımız açıktır. Allah onlardan razı olsun" dedi.

En Kıymetli Günümüz Fakirlerin Sevindiği O Gündü
Konuyla ilgili olarak, Nuh Eğitim Der Mağdur ve İhtiyaç Sahibi Ailelerle Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar da; "Malumunuz olduğu gibi bu bayramda da Kurban etiyle Nuh Eğitim Der yine fakirlerin yüzünü güldürdü. Bayramın birinci günü herkes bayram yaparken, biz bayram namazından sonra tüm üye ve gönüllülerimiz ile Kurban kesimine başladık. Kurban bağışında bulunan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizim için en güzel gün bayramın birinci günü oldu. Çünkü o gün bu fakir ve mağdurların hayır duasını aldık" diye konuştu.

Hayırseverlere Yardımcı Olmaya Hazırız
Tatar, "Şırnak`ın tüm mahallerinde tespit ettiğimiz aileler mevcuttur. Bunu için yardımda bulunacak herkese her şekilde yardımcı olmaya hazırız. Allah rızası için bizde köprü olur, bu hayrın yerine ulaşmasını sağlarız. Böylece o fakirlerin hayır duasını hem kendimize hem de tüm Müslüman kardeşimize almaya çalışırız. Ayrıca yardım konusunda dileyen herkes, Nuh Eğitim Der 99 66 402 Posta Çeki hesabımıza nakdi yardım yaparak, bu hayırlı çalışmalarımızda bize ortak olabilirler" dedi.
 
(Emcet Yalçın-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir