• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Van Ekonomi Konseyi`nden `Kepenk Kapattırmalara` Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da faaliyet gösteren dokuz ticaret kuruluşu, dernek ve odadan oluşan Van Ekonomi Konseyi bu gün Doğu ve Güneydoğu`daki birçok ildeki kepenk kapattırmalarla ile ilgili olarak bir basın metni yayımladı.
Yayımlanan metinde zaten zor durumda olan esnafa zorla kepenk kapattırılmasının doğru olmadığı hatırlatıldı.
 
Ekonomi Konseyinin açıklaması şu şekilde:
" 29 Ekim 2012 Tarihinde BDP il örgütü tarafından Van`daki Esnaflara kepenklerin kapatmasını talep eden bir bildiri dağıtılmıştır. Söz konusu hak arayış şekli İlin ekonomisine sosyal yaşamına ve imajına fevkalade zarar vermektedir. Zaten Ekonomik açıdan zor durumda olan esnafımız bu tür olaylarla daha büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Siyasi platformlarda yapılması gereken bu tür hak arayışlarının, esnafımızı ve dolayısıyla halkı mağdur ederek yapılması doğru değildir. 5 Günlük bayram tatilinin akabinde birikmiş olan borçlarını günlük ticaretiyle ödemeye çalışan esnaf bu ticaretinden mahrum bırakılmıştır.
 
Hak arayışlarının yeri parlamento olup yapılan farklı etkinliklerle esnafımızın ve vatandaşımızın yaşam şartlarını zorlaştıracak uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bu ve benzeri sorunların çözüm adresi parlamentodur. Halkın temsilcileri olan milletvekillerinden beklentimiz halkın yaşadığı mağduriyeti de göz önünde bulundurarak parlamentoyu ve siyasi organları daha etkin kullanarak faaliyet göstermeleridir. Saygılarımızla"
 
Basın açıklamasına destek veren ve Van Ekonomi Konseyi`nde bulunan dernek, ticaret kuruluşu ve odalar şunlar: Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Van Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (VESOB), Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(VASMMO), Van Şoförler Otomobilciler Esnaf Odası (VANŞOF), Van Ziraat Odası (VAZOD), Van Sanayici ve İşadamları Derneği (VANSİAD), Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Van Ticaret Borsası (VATBO) (Mahmut Aytekin-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir