• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kürt Halkı İki Ateş Arasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- PKK /BDP, Diyarbakır merkez ve bazı ilçelerinde `Yaşamı Durdurma Eylemi1 kapsamında, öğrenci ve öğretmenlerin Kürdistan`da ki okullara gitmesi engellendi, esnafın kepenk açmasına izin verilmedi ve toplu taşıma araçlarının kontaklarına açma izni verilmedi.
 
Diyarbakır esnafı, zorla kepenk kapatılmasına bir anlam veremediklerini, kepenklerinin zorla kapatılmasından dolayı binlerce lira zarara uğradıklarını, olanın yine Kürt esnafına olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi.
 
Diyarbakır şehir merkezinde toplu taşıma yapan hat minibüslerinin ve açık olan iş yerlerinin göstericiler tarafından taşlandıkları ve ateşe verildiği gözlemlenirken, toplu taşıma araç duraklarında yüclerce kişi bekleyerek mağdur oldu. 13 kişilik kapasitesi olan hat minibüslerine 30 kişi istiflendi.
 
Bu arada hastaneye gitmek için araç bulamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirten Diyarbakır`da ki hasta ve hasta yakınları bu tür anlamsız ve Kürt halkının menfaatlerine hizmet etmeyen eylem ve grevlerden vazgeçme çağrısında bulundular.
 
Ergani ilçesinde ise İsmetpaşa Mahallesi, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan SODES Okuma Salonu kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.
 
Silvanlı G.Y adında esnaf, "Bu halka zulüm yapanlar kendileri lüks ve konforlu bir hayat yaşamakta, çocukları özel okullarda okumakta ;halk ise fakir ve perişan durumdadır" diyerek tepkisini gösterdi.
 
Diyarbakır genelinde bir çok kişi eylemlere destek vermediğini ifade ederek, bu yapılan zulme ortak olmadıklarını; ama işyerlerinin yakılmasından ya da taşlanmasından çekindikleri için iş yerlerini açamadıklarını ve çocuklarını okula gönderemediklerini söylediler. ( Mehmet Furkan-İLKHA)
 
 


 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir