• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
BDP Bitlis`te Umduğunu Bulamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis`te yaklaşık 100 kişilik BDP`li grup yürüyüş yaparak AK Parti il binası önüne siyasi çelenk bırakmak istedi. BDP`lilerin yürüyüşüne polis izin vermeyince grup oturma eylemi yaptı.
 
Nurullah Eren Caddesi üzerindeki BDP il binası önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup Ulu Cami önünde polisler tarafından durduruldu. Çevrede saatler önceden çevik kuvvet tarafında geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda bir süre bekleyen BDP`liler, emniyet mensupları ile görüştüler. Görüşmenin sürdüğü sırada meydanda toplanan grup AK Parti aleyhine slogan attılar.
 
BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve BDP İl Başkanı Şahin Çoban ile birlikte bir süre emniyet yetkilileri ile görüştü. Yürüyüşe izin verilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine BDP`liler burada kısa bir oturma eylemi yaptılar. Daha sonra BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, toplanan kalabalığa Kürtçe bir konuşma yaptı.
 
Halktan umduğunu bulamayan ve katılımdan memnun kalmayan Zenderlioğlu, halkın kepenk kapatarak tepkilerini dile getirmelerini istedi. Bu çağrıya uymayan halk kepenk kapatmadı. Kürtçe yapılan basın açıklamasının ardından ellerindeki çelengi polis barikatına bırakan BDP`liler, sessizce dağıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir