• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Kepenk Kapatma Vatandaşı da Esnafı da Mağdur Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - PKK/BDP`nin, PKK/KCK`lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine destek amacıyla başlattığı kepenk kapatma eylemleri, birçok ilde esnaf ve vatandaşları mağdur etti.
 
ADANA
Adana`da özellikle Kürt halkının yoğunlukta olduğu kenar mahallelerde et bazı esnafın, dükkânlarına gelen kişilerce kepenk açmamaları konusunda tehdit edildiği öğrenildi.
 
Tehdit Edilen Pazarcı Esnafı Tezgâh Açamadı
Denizli ve Şakirpaşa Mahallelerinde kurulan semt pazarları da esnafın tehdit edilmesi üzerine kurulamadı.
 
Duruma tepki gösteren Denizli Salı Pazarı esnafından K. B.; "Ben pazarlarda sebze satarak ailemin rızkını kazanmaya çalışıyorum. Bu gün Denizli Salı pazarında satmak için sebzemi alarak tezgâhıma gittim. Ancak Pazar yerine gelen PKK yandaşları pazarı kurdurmadı. Tezgâh açan olursa cezalandırılacağını söylediler. Ayrıca esnaf odamıza giderek hiçbir pazarcının tezgâh açmaması konusunda uyarılarda bulunmuşlar. Eylemden habersiz olup da mal alan pazarcıların malı ellerinde kaldı. Yapılan bu eylemle hem biz pazarcılar mağdur olduk hem de evine ucuz sebze götürecek vatandaş mağdur edildi" şeklinde tepkisini dile getirdi.
 
Dağlıoğlu mahallesinde tavuk satan A. Y. İse, kepenk kapatma eylemleri sadece Kürtlerin yoğun yaşadığı mahallelerde yapılıyor. Bundan da en çok Kürt halkı zarar görüyor. Yapılan tehdit neticesinde Pazarlar kurulamıyor. Çalışmak isteyen Belediye otobüsleri ve minibüsler, içinde vatandaşlar varken bile taşlanıyor. Bu zulüm değil de nedir? Diğer tarafta ise birkaç mahallenin dışında Adana`nın her yerinde ve çarşı merkezde dükkânlar açık" şeklinde konuştu.
 
Öte yandan; Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa, Denizli, Dağlıoğlu, Gülbahçesi ve Yenibey mahallelerinde ana caddeler üzerinde toplanan bazı kişilerin korsan gösteri yapmak üzere ateş yaktığı gözlenirken Emniyet güçleri ise cadde başlarında zırhlı araçlarla beklemeye başladı.
 
ŞANLIURFA
Şanlıurfa merkezde bazı bölgeler ile bazı ilçelerde de kepenkler zorla kapatılarak halk mağdur edildi.
 
Kepenk kapatmanın kendilerine zulüm olduğunu ifade eden Suruçlu bir esnaf, isminin verilmesini istemezken, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Sözde Kürt halkının savunuculuğuna soyunan PKK/BDP cezaevlerindeki açlık grevini bahane ederek güneydoğuda bazı il ve ilçelerde kepenk kapattırdı. İşyerlerini kapatmaları için esnafı tehdit eden PKK/BDP güneydoğuda kepenk kapattırmakla rejimi değil sadece kendi halkına zulmetti."
 
Suruç esnafından Ö.D ise, "PKK/BDP yaptığı bu uygulamayla yıllardır yoksullukla mücadele eden yılın yarısını dışarıda mevsimlik işçisi olarak geçiren mağdur Suruç halkının mağduriyetine bir mağduriyet daha eklemiştir. Bizler Suruçlu esnaflar olarak bıktık artık bunun için boş uygulamalardan inanıyorum bir anket yapılsa esnaflar arasında esnafın yüzde doksan beşi bu kepenk kapatmadan rahatsız olduğunu dile getirecektir. Fakat esnaf kendini bilmez bazı insanların işyerlerine atacağı bir molotoftan veya yakılmasından korktuğundan dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor" dedi.
 
İlçe esnafından A.Y de, "PKK/BDP kepenk kapattırmakla en başta mazlum ve mağdur Kürt halkına savaş açmıştır. PKK/BDP yıllardır Suruçlu mağdur insanların mağduriyetinden istifade ederek birkaç kuruş karşılığında şuraya buraya saldırtmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
BİTLİS
Bitlis`in Tatvan ilçesinde de kepenk kapattırılmak istenmesi vatandaşın tepkisine neden oldu. İşyerlerini kapatmayan Tatvan esnafından Hayrettin Bey, böylesi bir durumun fakir olan bölgemiz esnafını maddi anlamda daha da zor durumda bırakacağını söyledi.
 
İşyerini bir gün açmadığı takdirde büyük zararlara uğrayan esnafın olduğu gibi akşam evine ekmek götüremeyecek durumda olan esnafın da olduğunu belirten Hayrettin Bey, Peki bunun vebalini kim ödeyecek, bunun telafisini kim yapacak" diye sordu.
 
SİİRT
Siirt`te de esnafa PKK/BDP yandaşları tarafından zorla kepenk kapattırdı. Siirt`in en büyük pazarı olan Siirt Belediyesi Semt Pazarı`ndaki (Rus pazar) esnafı istemedikleri halde kepenk kapattılar.
 
Kepenk kapatmaya tepki gösteren işyeri sahipleri, Molotof atılmasından ve yağma edilmesinden korktukları için işyerlerini kapattıklarını söylediler. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir