• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Gazze Kuşatması Amacına Ulaşmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika’nın Time dergisi, Mısır’ın bugünden (28 Mayıs Cumartesi) itibaren Rafah Sınır Kapısı`nı daimi bir şekilde açık tutacağını duyurmasının İsrail’in artık giderek yalnızlaştığı gerçeğiyle uyanmasına neden olduğunu yazdı.

Time devamla, Amerika Başkanı Obama’nın Yahudi lobisinde yaptığı konuşmada Arap dünyasını kasıp kavuran demokratik dalgaya dikkat çekip, Arap halkları ikna edilmezse barışın devam etmeyeceği konusunda İsrail’i uyardığını ifade etti.

Time yorumunu şöyle sürdürdü: “Mısır’daki Müslüman Kardeşler`in bir devamı olarak gördüğü Hamas’a özel bir düşmanlığı olan devrik Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, Amerika ve İsaril’in halis müttefikiydi. Gazze’ye ilişkin politikalarını benimsiyordu. Kendi halkını temsil etmeyen Mübarek’in devrilmesinden sonra idareyi ela alan askeri yönetim, Mısır halkının duygularını anlayarak Rafah Sınır Kapısı`nı açtı. Gazze kuşatmasının da artık devam etmesi beklenmemelidir. Mısır yönetiminin İsrail’le ilişkilerde daha radikal bir hal alacağı kesin.. Gazze kuşatması zaten başarısız olmuştu. Gazze kuşatmasının temel hedefi sadece Gazze’ye silahın ulaştırılmasına engel olmak değildi. Diğer bir hedefi de Gazze’deki Hamas yönetimini bitirmekti. Ancak Hamas hareketi kuşatmaya dayandığı gibi, kuşatma altındayken 2009 yılında çıkan savaşa karşı da direndi.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir