• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
BM Gazze`ye yardım filosu istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Mavi Marmara Komisyonu`nun çalışma süresini uzattı.

israil`in Mavi Marmara baskınını araştırmak için geçen Ağustos ayında kurduğu komisyonun, hazırladığı raporu geçen hafta genel sekretere sunması bekleniyordu.

Ancak Birleşmiş Milletler kaynakları, Türkiye ile israil`in, hazırlanan rapor üzerinde uzlaşamadığını, genel sekreterin bu yüzden soruşturma komisyonunun süresini uzatma kararı aldığını belirtti.

Ban Ki Mun, Akdeniz ülkelerine gönderdiği mektupta da Gazze`ye yardımların, mevcut kanallardan ulaştırılmasını istedi, anlaşmazlığın tırmanmaması için Gazze`ye doğrudan yeni yardım filoları gönderilmemesi çağrısında bulundu.

MUN`DAN İSRAİL`E "SORUMLULUK" ÇAĞRISI

israil`e de seslenen Ban Ki Mun, şiddetin tırmanmaması için bu ülkeden sorumlu davranış beklediklerini ifade etti.

ABD: BENZER BİR OLAYIN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Mark Toner de, geçen yıl Gazze`ye yardım götüren filonun saldırıya uğramasıyla ilgili olarak yeniden böyle bir olay yaşanmamasını istediklerini bildirdi.

Toner, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Akdeniz ülkelerine gönderdiği mektupla ilgili olarak da, bu konuda Türk hükümeti ile görüştüklerini belirtti.

"Yeni bir yardım filosunu gönderilmesini mi yoksa filoya saldırı düzenlenmesini mi istemiyorsunuz" sorusuna net cevap vermeyen Toner; "geçen seneki gibi bir olay olmasını istemiyoruz" demekle yetindi.

israil, geçen yıl Gazze`ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırmış, saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Gazze`ye yeni yardım filosunun gelecek ayın ikinci yarısında yola çıkması planlanıyor.

 

TRT
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir