• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Camide Katledilen Camii Gönüllüsü Toprağa Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Merkez Toroslar ilçesinde bulunan Nur Camii içersinde, bayram namazı kılındıktan bir süre sonra camii içerisinde katledilerek başı kesilen Abdulhalim Özcan (48), halkın yoğun katılımı ile toprağa verildi.

 

Cenaze camiye getirildiği sırada Abdulhalim Özcan`ın ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Bazıları ise bayıldı. Ambulansın hazır bekletildiği cenazede sinir krizi geçirenlere olay yerinde müdahale edildi.

 

Gönüllü Olarak Sürekli Camiyi Temizlerdi
Cenaze namazına katılan yakın ve dostlarından edinilen bilgilere göre; Abdulhalim Özcan, boş zamanlarında camide kalıp camiinin temizlik işleri ile uğraşırdı. Narenciye bahçesinde çalıştığı ve işten eve döndüğü sırada, eve gitmeden camiinin temizlik ihtiyaçlarını gördükten sonra eve dinlenmeye gidermiş.

 

Kimseye Zararı Yoktu
Evli ve beş çocuk sahibi olan Abdulhalim Özcan`ın sessiz kendi halinde biri olduğunu söyleyen yakınları, devamında şunları aktardılar: \" Hiç kimse ile husumeti yoktu. Kendi halinde sessiz biri idi. Kimseye zarar vermezdi. Boş zamanların sürekli camide kalırdı. Düşmanı da yoktu. Kimin ne için yaptığını bilmiyoruz.\"

 

Kurbanınızı Kestik Gidin Camiden Alın
Bazı iddialara göre, saat 09.30 civarlarında 3 kişi, Abdulhalim Özcan`ı camii içinde yaklaşık yirmi yerinden bıçakladıktan sonra geri dönüp ölmemiş diye başını gövdesinden ayırmışlar. Ve olayı gerçekleştiren kişilerin, Abdulhalim Özcan`ın evine giderek küçük çocuğuna, `kurbanınızı kestik gidin camiden alın` diye söylediği iddia edildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir