• DOLAR 32.588
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2439.192
  • ...
Siverek Tarihin En Büyük Felaketlerinden Birini Yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde bayram arefesinde yaşanan iki ayrı sağanak yağış ve fırtınadan dolayı hayat durma noktasına geldi. Yaşanan sağanak yağış ve fırtınadan dolayı yüzlerce ev ve işyerini su basarken, elektrik telleri koptu, evlerin çatıları uçtu. Siverek itfaiyesi ekipleri ev ve işyerleri sular altında kalan vatandaşlara yardımcı olmak için aralıksız çalışırken, Siverek Kaymakamlığı zarar tespit çalışmaları başlattı.
 
Siverek Esnafının Bayram Alışverişi Kabusa Dönüştü
Sabah etkili olan sağanak yağışın ardından, akşam aniden bastıran dolu yağışı ve fırtına sonucunda Siverekli esnaf ikinci bir şok yaşadı. Dolu ve fırtına ile birlikte etkili olan sağanak yağışın ardından işyerleri sular altında kalan esnaf duruma isyan etti. Her sağanak yağışın ardından aynı manzaraları yaşadıklarını belirten esnaf mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Bayram arifesinde yoğun bir satış beklerken, su baskınları ile mücadele veren esnaf hayal kırıklığına uğradı.
 
Fırtına ve Sağanak Yağış Camilere de Zarar Verdi
İlçede dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış yüzünden Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Karakeçi Cami Minaresinin alem kısmı uçarken, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Hüseyin Çeribaşı Camii (Sulu Cami) yağmur suları altında kaldı.
 
Hamza Erkal ve Kasım Gülpınar Mağdur Esnafı Ziyaret Etti
Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar ve Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, su baskınlarının etkili olduğu Kaleboğazı, İnönü Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesinde incelemede bulundu. Ziyaret sırasında açıklamada bulunan ilçe kaymakamı Hamza Erkal, yaşanan sel felaketinde can kaybının olmadığını açıkladı. Erkal, `Yoğun yağış dolayısıyla bazı ev ve işyerlerimizde maddi hasar oluşmuş durumda bu çalışmaların etkin olarak yürütülmesi için Sayın Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar ile birlikte çalışmaları yerinde inceledik. İlçemiz kırsalında da oluşabilecek olumsuz durumlar için ilçede kriz merkezi oluşturarak 24 saat esasına göre çalışmalarımızı başlattık. Bu anlamda tüm özel idare ekiplerimiz hazır beklemektedirler`` dedi.
 
Su Kesintisi Sivereklileri Perişan Etti
Arefe günü etkili olan sağanak yağış ve fırtına yüzünden Siverek tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşarken, fırtınanın ardından yaşanan elektrik ve su kesintisi, bayram öncesinde Siverekli vatandaşları mağdur etti. Bayramı iki gündür susuz geçiren Siverekliler duruma isyan etti. Bir yandan su baskını yaşanan evlerde temizlikler sürerken bir yandan vatandaşlar cami depolarından, su kuyularından su temin etmeye çalıştı. Siverek`teki su kesintisi 2 gündür devam ediyor. (A. Uğurlu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir