• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye`de Şartlı Ateşkes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye ordusu, yarından itibaren pazartesi gününe kadar askeri operasyonların durdurulacağını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA`nın haberine göre, Suriye ordu yönetimi, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi`nin Kurban Bayramı`nda ateş yapılması yönündeki önerisini kabul ettiğini açıkladı.

SANA, ordunun açıklamasında saldırıları geri püskürtme haklarını ise saklı tuttuğunu ifade ettiğini yazdı.

-ÖSO ateşkesi şartlı kabul ettiğini duyurdu -

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO`nun ateşkesi şartlı olarak kabul ettiğini söyledi.

ÖSO`nun, Suriye birliklerinin mevzi değiştirmemesini, şehirlerden çekilmesini ve tutukluların yarın salıverilmesini istediğini belirten Hoca, karşılık verme haklarını saklı tuttuklarını bildirdi.

Hoca, daha önce de ateşkese hem Suriye Ulusal Konseyi`nin hem de ÖSO`nun sıcak baktığını belirtmişti.

Öte yandan Hoca, Suriye`deki Nusret Cephesi`nin ateşkesi kabul etmediğini kaydetti.

-``Ateşkes ile halkın huzur bulmasını istiyorum``-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye`de ateşkes ilan edilmesiyle ilgili olarak, ``Bayram vesilesi ile Suriye`de ilan edilen ateşkesle bir yıldan uzun süredir ağır silahlar ve uçaklarla bombalanan Suriye halkının huzur bulmasını diliyor, bu ateşkesin Suriye halkının arzusu doğrultusunda yeni bir döneme geçişin kapısını açmasını bekliyorum`` dedi.

BM:``Ateşkes memnuniyet verici``

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye`de Kurban Bayramı boyunca geçici ateşkes ilan edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir