• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Tatvanlılar Bayram Sabahında Camilere Akın Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Okuduğu bayram hutbesinde kurban ibadetinin Kur`an-ı Kerim`de dini sembollerden biri olduğunu söyleyen Medine Cami İmamı Nizameddin Yakışık, kurban kesmenin başlı başına bir kulluk vazifesi olduğunu belirterek, bayram namazından sonra mukim ve gücü yeten her Müslüman`ın Allah`a yakın olmak ve onun sevgisini kazanmak niyetiyle kurban kesmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Yakışık, kurban ibadetinin, ihtiyaç gerektiğinde malını canını Allah yolunda feda edebilme, malını başkalarıyla paylaşabilme bilinci oluştururken, kişiyi cimrilik hastalığından ve dünya malına aşırı bağlılıktan kurtaracağını söyledi.

 

Kurban ibadetinin zengin ve fakirlerin birbirleriyle kaynaşmasına vesile olduğu gibi kardeşlik yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu ve sosyal adaletin gerçekleşmesine yardımcı olacağını belirten Yakışık, şu tavsiyelerde bulundu: \"Yakınlarımızı ziyaret ederek bayramlarını tebrik edelim. Dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Kendi çocuklarımızı nasıl sevindiriyorsak yetim ve yardıma muhtaç olan çocukları da sevindirelim özellikle İslam aleminde zor durumda bulunan Mustazaf Müslümanları hiç bir zaman unutmayalım. Ahirete göçmüş yakınlarımızı ve Müslümanları hayırla yad edelim.\"

 

Namazdan sonra yapılan bayramlaşma ile cemaat dağıldı. (Erkan Yürek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir