• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
`İslami Değerlerin Hafife Alınmasına Karşıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında çeşitli bahaneler üreterek halkın Bayramları kutlamasına engel olmaya çalışan PKK/BDP, başta Hakkâri ve ilçeleri olmak üzere birçok yerde halkı Bayramları protesto etmeye davet ediyor.


BDP/PKK`nın dini Bayramları sabote etmeye çalışmasına sert tepki gösteren Mustazaflar Hareketi, İslami değerlere saldırılmasına, hafife alınmasına, İslami değerlerin bu şekil halk arasında kutlanmasına mani olunmasına karşı olduklarını söyledi ve tüm siyasilerin söyleyeceklerine dikkat etmesini istedi.


Sadece Dini Bayramlara Saldırıyorlar
Son zamanlarda İslam`a ve İslami çevrelere çeşitli saldırıların olduğunu belirten Yılmaz, `Bazen karikatürlerle, bazen kutsal kitabımız Kur`an-ı Kerim-i yakmakla, Bazen de iğrenç filmlerle İslami değerler lekelenmekte. Yine bazı çevrelerce İslam`ı değerle küçük düşürülmekte. Bugün bunlara bir yenisi daha eklendi. Zihniyeti malum olan ve İslam`la bir alakası olmayan bazı kişi ve çevreler Kurban Bayramı`na değişik vesilelerle saldırmaktadır. Kimileri `horozdan ve tavuktan Kurban olur` diyerek kurban ibadetini küçümsemekte, kimileri de `hayvan hakları` diye karşı çıkmaktadır. Kimileri de kendi ideoloji düşüncelerini katarak Kurban Bayramı`nı ve Ramazan Bayramı`nı küçülterek ve lekeleyerek halkımızı bayram kutlamamaya davet etmektedir` dedi.


Kurban Bayramı`nı Zedelemek İstiyorlar
Kurban Bayramı`nın ve bayramlaşmanın insanların üzerindeki olumlu etkileri sıralayan Yılmaz, `birileri kurbanı kutlayamayız demekte, açlık grevinden bahsetmekte ve bizler `bayram yapamayız` diyerek siyaseten demoloji yapıyor ve halkı yanlış bir mecraya çekiyor. `Biz Kurban Bayramı`nı kutlayamayız, zaten cezaevinde kurbanlarımız açlık grevinde` diyerek Kurban Bayramı`nı zedelemek istiyorlar. Bu zihniyetin kurbanı kutlatmamak ve İslam`ın kurban ibadetini engellemek olduğunu düşünüyoruz` dedi.


12 Eylül`den Beri Açlık Grevleri Devam Ediyor
12 Eylül 2012 tarihinden beri açlık grevlerinin devam ettiğini söyleyen Yılmaz, `Bu kelimeleri kullananlar, 23-30 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır ve çeşitli illerde müzik festivalleri düzenlediler. O zamanda bu insanlar açlık grevindeydi ve o zaman da bu insanlar cezaevinde bu işi sürdürüyordu. Yine aynı dönemde Eylül ayı içerisinde Çukurca ve Şemdinli bölgelerinde resmi kayıtlara göre 130 PKK`lı militanı öldürülmüştü. Bu öldürülenlerin ailesinin evinde taziye vardı ve birçoğunun da cenazesi bile bulunamamıştı. Böyle bir ortamda Diyarbakır`da 1.Amed Müzik Festivali düzenlendi. Yine o tarihte ABD`de Peygamber Efendimize hakaret içerikli iğrenç bir film sahneye kondu. Böyle durumda `bayramı kutlamayız` diyen zihniyet bir hafta boyunca müzik festivali ve eğlenceler düzenledi. Böylece Hem ölen PKK militanlarının yasına saygı göstermemiş oldu, hem de Peygambere yapılan hakareti bir nevi müzik festivalleri ile kutladı. Ama gelin görün ki cezaevinde ölümler bile gerçekleşmemiş, bundan dolayı bayramı Müslüman halk arasındaki bayram coşkusunu ortadan kaldırmak istiyorlar` dedi


Tüm Siyasetçiler Söylediklerine Dikkat Etmeli
Yılmaz son olarak, Mustazaflar Hareketi olarak bu tip manipülasyonlarla İslami değerlere saldırılmasına, hafife alınmasına, İslami değerlerin bu şekil halk arasında kutlanmasına mani olunmasına karşı olduklarını belirterek, tüm siyasilerin söyleyeceklerine dikkat etmesini istedi. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir