• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Diyarbakır Et ve Balık Kurumunda Vurgun İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğünde çalışan M. K. isimli şahsın kurum kaşesini kullanarak vatandaşları 10 milyon lira tutarında dolandırdığı iddia edildi.

 

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, iddia ile ilgili Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi. Skandal bir durumu ortaya çıkardıklarını öne süren Öğüt, \"Türkiye`de korkunç derecede çok büyük bir skandalı ortaya çıkardık. Bu skandal maalesef devletimizin kurumu Gıda ve Tarım Bakanlığı`na bağlı Et Balık Kurumunda yapılmıştır. İki buçuk, üç yıldan beri Diyarbakır`daki 67 vatandaşımızdan on buçuk trilyon lira para toplanarak, size dışarıdan getirilen ithal hayvanların kârından kâr vereceğiz denilerek vatandaştan on trilyon altı yüz milyar para toplanmış\" ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşların şikayeti üzerine konuyu araştırdığını söyleyen Öğüt, daha önce kurumda müdür yardımcılığı görevini yapan H.A isimli şahısla görüştüğünü ve bu şahsın kurumda vatandaşların dolandırıldığını söylediğini ileri sürdü. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir