• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
TESÇAĞ`dan Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - TESÇAĞ mübarek Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda tüm Müslümanların bayramını kutladı.

 

TESÇAĞ tarafından yayımlanan bayram mesajında şu ifadelere yer verildi: \"Yüce Allah`ın Aziz dini olan İslam`ın ikramlarından olup, mübarek günlerden olan bir kurban bayramını daha idrak etmenin sevincini yaşamaktayız.
Bu mübarek günlerde sevincimizi kâmil bir şekilde yaşamak arzusunda iken; yeryüzünün hemen her coğrafyasında İslam ümmetine reva görülen zulüm, baskı ve işkenceler neticesinde oluk oluk akan Müslümanların kanları, Cezaevlerinin muvahhidler ile dolup taşması, muhacirlerimizin ayrılık ve firak acıları, İslam ümmetinin şehit ve tutuklularının boynu bükük yetim ve babalarından yoksun çocuklarının olumsuz durumu… Sevincimize gölge düşürmekte, bayramlarımızı gereği gibi idrak etmemize engel olmaktadır.
Yine de her şeye rağmen, bu mübarek günlerde, İslam ümmetinin kazanımları bir hayli fazla olduğundan buruk da olsa bayram sevincimizi kardeş, aile ve dostlarımızla paylaşacağız İnşallah.\"

 

Bayramlarının sevincini yaşarken kardeşlerine de bazı tavsiyelerde bulunmak istediklerinin belirtildiği mesajda şu ifadelere yer verildi: \"Bayramımızı hayra çevirmek adına şu mübarek günlerde kutsal topraklarda olan hacılarımızın ibadet ve dualarına iştirak etmeli, hayır ve hasene defterlerimizi sevapla doldurmalıyız.
-Kabir ziyaretleri ile vefat edenlerimizin ruhlarını şad etmeli; aile, akraba, dost ve komşularımızı ziyaret etmeli İslam kardeşliği müessesini güçlendirmeye gayret göstermeliyiz.
-Müslüman bacılarımızdan özellikle istirhamımız, bu mübarek günlerde giyimlerine İslam dairesi çerçevesinde dikkat etmeleri, İslami kimliklerine yakışmayan şatafatlı ve tesettüre uymayan kıyafetlerden kaçınmaları, böylece şeytan ve dostlarını sevindirmemeleri, kendilerini ve toplumlarını günaha bulaştırmaktan korumalarıdır.
-Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da zenginlerimiz fakirlerimizi gözetmeli, onlara yardımcı olup bayram sevincini yaşatmalıdır...
Bu vesile ile, tüm İslam aleminin bayramını en içten dileklerimizle tebrik ederken, bu mübarek günlerin İslam aleminin uyanışına, kardeşlik bağlarının sağlamlaşmasına vahdet ve kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah`tan niyaz ederiz. (Osman İçlİ-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir