• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
İran, Ateşkes İçin Suriye Muhalefeti İle Temasa Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK-İran`ın Suriye`deki büyükelçisi Muhammed Rıza Rauf Şeybani Salı günü, BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Ahdar İbrahimi ile yaptığı görüşmede, Tahran`ın, Kurban bayramında taraflar arasında ateşkesin sağlanması önerisine destek verdiğini belirterek, İran İslam cumhuriyetinin, ateşkes önerisinin başarılı olması için yoğun bir çaba gösteriyor diye konuştu.


Şeybani, ateşkes önerisine Suriye hükümetinin olumlu bakacağını tahmin ettiğini belirterek, silahlı gruplar, çatışmaların ülkenin yararına olmadığını kabul etmeliler ifadesini kullandı.


BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Ahdar İbrahimi de, son temaslarıyla ilgili bilgi vererek, kurban bayramında ateşkesin sağlanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Ahdar İbrahimi, Tahran temasları ve İranlı yetkililerle görüşmesine işaretle, bu görüşmelerinin özellikle de ateşkes önerisinin oldukça önemli ve yararlı bir adım olduğunu söyledi.


İbrahimi`nin, Suriye`de taraflar arasında ateşkesin sağlanması önerisine bölge ve uluslararası alanda olumlu bir yaklaşım olmasına rağmen, Suudi Arabistan ve Katar gibi bazı bölge ülkeleri ise, söz konusu ateşkes önerisinin başarılı olmaması için yoğun bir çalışma yürüttüğü söyleniyor.
İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir