• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan Van`da Konutları Tesliminde Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş depreminin ardından TOKİ tarafından inşa edilen afet konutlarının anahtar teslim ve sosyal tesislerin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, sadece Türkiye`den değil, dünyanın 35 ülkesinden Van`a el uzatıldığını, yardım yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

`Bölücü terör örgütü ve onun uzantıları ne yapıyordu biliyor musunuz? Terör örgütü Van`da, Erciş`te daha deprem enkazının altındaki iniltiler dinmeden hemen öbür tarafta Başkale`de güvenlik güçlerimize saldırmakla meşguldü.

Biz çocuklarımız eğitimlerinden mahrum kalmasın diye süratle okulları ayağa kaldırıp her türlü araçla, gereçle donatırken onlar buralara sadece okullarımızı yakmak için yaklaşıyorlardı. Bombalamak için onların yolu buralara uğruyordu.``

Sizi niye seviyoruz?

Başbakan Erdoğan, Van depreminden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hastanesiyle doktoruyla gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

``Biz sizi niye seviyoruz? Vanlı olduğunuz için mi? Farklı etnik bir unsura sahip olduğunuz için mi? Kürt olduğunuz için mi? Sadece bizi yaradan Allah`tan ötürü seviyoruz. Farkımız bu.``

Parti tabelasını söküp...

Erdoğan, konuşmasında BDP`yi eleştirerek, ``Kendisine oy veren vatandaşla değil, eli kanlı teröristle kucaklaşan, demokratik siyasete inanmış bir siyasetçi olamaz. Siyaset yapmakla, hizmet vermekle işiniz yok madem parti tabelalarını söküp yerlerine İmralı`ya veya Kandil`e mecburi istikamet gösteren trafik tabelalarını asın`` dedi.

Yatırımcılara eleştiri

Başbakan Erdoğan, `Terör gelir de benim fabrikamı yakarsa, bombalarsa` endişesiyle Güneydoğu`ya yatırım yapmadığını belirterek, ``Eğer buralarda işsizlik varsa bundan dolayı var. İşte bunun önünü açmak için önce bu bölücü terör örgütü ve uzantısıyla benim Kürt kardeşim arasına duvar örmeli ki buraya yatırımcı rahat gelsin`` değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir