• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Kurban Satıcıları Mağdur Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Kurbanlık hayvan satıcılığı yapan vatandaşlar Bitlis Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen yerin kent merkezinden uzak olduğu için mağdur olduklarını ifade ettiler.

 

Kurban satıcılarından Hasan Taş, Bitlis Belediyesinin hayvanlarını satmaları için tahsis ettiği Arap Köprüsü mevkiindeki Polis Amca İlköğretim Okulunun hayvan satıcılığı için uygun olmadığını ve merkezden uzak olduğunu belirterek sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

 

Belediye Bizleri Mağdur Etti…

Büyükşehirler başta olmak üzere bir çok kentte hayvan pazarlarının yapılarak hem satıcıların hem de kurbanlık alan alıcıların daha uygun şartlar altında kurbanlık alım-satımı yaptıklarını ifade eden Taş, \"Bitlis`te ise bu yıl belediye bize gösterdiği yer ne satıcıların uygun satışlarını yapabildiği ne de alıcıların rahatlıkla kurbanlıklarını alabilecekleri bir yerdir.Bu yerde çay içecek,yemek yiyecek bir yer yok. Havaların yağışlı olması halinde hayvanlarımızı yağıştan ve kötü hava şartlarından koruyacak bir yerimiz yoktur. Her gün hayvanlarımızı yükleyip köye götürüyor tekrar sabahları araçlarla hayvanlarımızı hayvan pazar yerine getiriyoruz.Bu gidiş ve gelişler günlük 200 TL`ye mal oluyor.Hayvan fiyatlarının artan saman fiyatına karşılık düşük olması ve hayvanların satılmaması bizleri bu külfetin altına bırakılarak mağdur ediyor. Bu pazar yerinin iyileştirilmesi için yetkililerden acilen yardım istiyoruz.\" dedi.

 

\"Dışardan İthal Hayvanın Getirilmesine Karşıyız\"
\"Yeterli kurbanlık hayvan yoktur\" bahanesiyle dışarıdan angus denilen hayvanların ithal edilerek birilerine rant sağlandığını iddia eden Taş, \"Biz yerli hayvan besicilerini maalesef mağdur etmektedirler. Elimizde yeterli hayvan olduğu halde mevcut hayvanlarımızı satamıyoruz. Bunun için yetkililerin dışarıdan hayvan ithal etmeleri yerine elimizde bulunan mevcut kurbanlık hayvanların satılmasını istiyoruz.Ve dışarıdan hayvan ithal edilmeye karşıyız.\" İfadelerini kullandı.

 

Pazardan kurbanlık hayvan alan Sadullah Dayan ise, \"Bu yıl hayvan fiyatları uygun ve bu fiyatlar karşısında tüm Müslümanların kurban ibadetlerini yerine getirmek için kurban kesmelerini tavsiye ediyorum.Belediye yetkililerinin ise kurbanlık satışlarının yapılması için daha sağlıklı ve ferah bir ortamı sağlamalarını istiyoruz.\" Şeklinde konuştu.
(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir