• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Van`ın Garip Caddesi: Sıhke
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Caddelerinin üç dönemdir belediye tarafından bilerek ihmal edildiğini, siyasilerin de Cadde esnafının sıkıntılarını duymamak için adeta özel çaba harcadıklarını dile getiren Sıhke Caddesi esnafı, yürütülen duyarsızlık politikasının sonlandırılmasını istiyor.

Kendileriyle konuştuğumuz cadde esnafı isimlerinin verilmemesi şartıyla sıkıntılarını bizimle paylaşırken, İskele Caddesi, Maraş Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi`ne karşı gösterilen ilginin kendi caddelerinden neden esirgendiğinin mutlaka mantıklı bir açıklamasının olması gerektiğini dile getirdiler.

Caddenin en büyük sorununun imar yasağı olduğunu söyleyen cadde esnafı, \"2002-2005 yılları arasında caddemiz çok hareketliydi. Bir zamanlar Van`ın en işlek caddesiydi. Buradan köy duraklarının kaldırılması da bir anlamda caddenin adeta can çekişmesine neden oldu\" dediler.

Yeni yapılaşmaya adeta gizli bir ambargo uygulandığını aktaran esnaf, \"Caddemizde şu ana kadar doğru düzgün ne bir altyapı ne kaldırım ne de herhangi bir yeşil alan yapılabildi. Kırk yıllık binalar var. Tek çivi çakılmadan hayalet bina şeklinde duruyor. Şu anda yeni bir yapım çalışması başlatıldı. Ancak bu caddemiz adeta yazboz tahtasına dönüşmüş. Kaç defa oldu. Bir tek şeride iniyor. Bir çift şeride çıkarılıyor. Şu anda da yapılan çalışmanın ömrü ne kadar olacak bilemiyoruz. Bir iki sene sonra bunu da değiştirirler mi bilemiyoruz\" dediler.

Yaklaşık yüz metrelik bir bölümde elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmasına bir türlü başlanmadığını da aktaran Sıhke Caddesi esnafı, bunun tamamlanmasını isterken, sürekli kesilen ve üç dört saat boyunca gelmeyen elektriklerden dolayı perişan olduklarını belirttiler.


Sorunlarının halledilebilmesi için defalarca girişimde bulunduklarını söyleyen cadde esnafı milletvekillerinin kendilerini seçimden seçime ziyaret ettiklerini, sorunlarını çözmek için seçim dönemi dışında tamamen unutulduklarını dile getirdiler.

Sorunlarıyla ilgilenmeyen vekil istemediklerini de aktaran esnaf, \"Biz inanıyoruz ki bu sorunun çözümü seçim dönemleri dışında milletvekillerinin caddemiz esnafını ziyaret edip onları dinlemesindedir. Gelsinler bizleri dinlesinler. Diğer cadde esnafına uğradıklarını, esnaf ziyareti yaptıklarını iyi biliyoruz. Bize niye kör sağır kalıyorlar doğrusu bunu anlamıyoruz\" şeklinde konuştular. (Fırat Arslan/Mahmut Aytekin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir