• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Van`ın Hali İşte Bu Sayın Başbakan
Sayın başbakanım, Bu gün 23 Ekim 2011 depremin birinci yıl dönümü. Tam bir yıl önce bu gün 13.41`de 25 saniye süreyle 7.2 şiddetinde sallanmıştık… Bizler daha depremin şokunu üstümüzden atamamıştık, deprem şoku içerisindeydik. Artçılar devam ediyordu ülkenin Başbakanı olarak ekibinizle birlikte depremden 4 saat sonra 17.40`ta ilimize ardından da Erciş ilçemize geçmiştiniz…

 

Van Peygamber Sevdalıları`ndan `23 Ekim` Mesajı
Van Peygamber Sevdalıları Platformu 23 Ekim 2011`de yaşanan Van depremi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Depremin Yıldönümünde Manzara Hala Aynı
Van`da Geçen sene 23 Ekim ve 9 Kasım`da yaşanan ve 644 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de yaralandığı depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin yıldönümünde gazetemize konuşan depremzede esnaf manzaranın pek değişmediğini belirttiler.

 

Van`da Deprem Çalıştayı
Depremin birinci yıldönümü münasebetiyle Van`da yapılan etkinlikler kapsamında `23 Ekim`den 23 Ekim`e Birlikte Başardık\" konulu deprem paneli düzenlendi.

 

BÖLGE GAZETESİ: Deprem Kurbanlarına Fenerli Anma
Van depreminde hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anıldı. Öğle saatlerinde `Deprem Şehitleri Ormanı` oluşturulurken, akşam da depremde hayatını kaybedenleri temsilen gökyüzüne 644 fener bırakıldı.

 

GAZETE VAN: Küçük Elif Dehşet Akşamını Unutamıyor
İl merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karpuzalan köyünde yaşayan Tolukan ailesi, yaşanan depremlerin ardından evleri hasar görünce, kendi bahçelerine çadır kurarak orada kalmaya başladılar.
Erciş Ak Parti Gençlik Kolları İstişare Toplantısı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci, memleketi Erciş`te AK Parti Erciş Gençlik Kolları tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

 

PRESTİJ: Depremin 1.Yıldönümü
23 Ekim 2011 yılında büyük sarsıntının yaşandığı Van`da bugün depremin 1. yılı. Bugün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 6 bakan Van`a gelerek depremde yaşamlarını kaybedenler için düzenlenecek olan anma törenleri ile, konutları teslim edilecek olan vatandaşlar için düzenlenecek olan anahtar teslim törenlerine katılacak. Sevinç ve hüznün aynı gün yaşanacağı Van`da mevlitler okutulacak, vatandaşlara konutlarının anahtarı verilecek.

 

Yönetim Sergilemedi!
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu tarafından, Van`da geçtiğimiz yıl 23 Ekim Pazar günü merkez üssü Tabanlı köyü olan depremin yıl dönümünde, yazılı bir açıklama yapıldı.

 

VAN HAVADİS: Van Depreminin 1. Yıl Dönümü Etkinlikleri
Van depremlerin 1. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşların deprem sürecinde yaptığı çalışmalar sergilendi.
Van`da yine okul yaktılar
Kimliği belirsiz PKK yandaşları bir okula benzin dökerek 4 sınıfı yaktı.

 

WAN HABER: TOKİ Gecekondu Görünümünde
Van`da Kavurma Köyü`ne TOKİ tarafından yaptırılan 1058 Memur-Sen konutlarındaki eksiklikler vatandaşları isyan ettirdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir