• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Esnaf Kalpazanlara Karşı Uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -Mersin`in Tarsus ilçesinde, alıcı gibi davranarak kurbanlık pazarında sahte parayla pazarlık yapan polis, gerçek parayla sahtesini ayırt edemeyen esnafı, kalpazanlığa karşı uyardı.

 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, 82 Evler Mahallesi`ndeki kurbanlık pazarında alıcı gibi davranarak bazı satıcılardan kurbanlık almak için pazarlık yaptı.

 

Esnafla pazarlığa giren polisler 600 lirası sahte banknotlardan oluşan 700 lira satıcılara ödeyerek satıcıları denediler fakat satıcıların paraların sahte olduğunu anlamaması üzerine kimliklerini açıkladı.

 

Dolandırıcılık yöntemlerini uygulamalı olarak anlatan polis ekipleri, sahte paraları alan satıcılara yaptıkları hataları gösterdi. Satıcılara sahte para verdiklerini söyleyen polisler, sahte paranın nasıl ayırt edilmesi gerektiği konusunda da esnafa bilgi verdi.

 

Banknotlarda bulunan güvenlik özellikleriyle ilgili bilgiler veren ekipler, sahte parayla karşılaşıldığı zaman \"155 Polis İmdat\" telefonunun aranmasını istedi.

 

Uygulama sırasında, alıcı gibi davranan polislere kurbanlık satışı yapan esnafın önemli bir bölümünün gerçek parayla sahtesini ayırt edemedikleri gözlendi.( A. Hakim Kurt- R. Tekyılıdz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir