• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Müslüman Kardeşler Yetkilisi İLKHA`ya Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR- Müslüman Kardeşler Harekâtı üyesi ve Mısır`ın en büyük partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisinin delegelerinden olan Dr. Hilmi Cezzar, İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulundu.
 
Hürriyet ve Adalet Partisinin yeni başkanının seçilmesinin ardından Mısır`ın geleceği için partiler arası birliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Cezzar " Hürriyet ve Adalet Partisinin yeni başkanı seçildikten sonra yapmamız gereken en önemli adımın, Mısır`ın düzeni ve beklenilen iktisadi gelişimi için partiler arası ittifak olduğuna inanıyorum. Çünkü Mısır 25 Ocak devriminden sonra hala beklenilen demokratik ortama kavuşmuş değil" ifadesini kullandı.
 
Geçtiğimiz günlerde Muhammed Mursi tarafından görevden alınan Başsavcı Abdülmecit Mahmut ile ilgili sorumuzu yanıtlayan Dr. Hilmi Cezzar, " Abdülmecit Mahmut Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin kendisini görevden alıp Vatikan`a elçi olarak gönderilmeyi reddetti. Çünkü kendisi Vatikan`da değil Arap ülkelerinde elçi olmayı istiyordu. Normal de eski kanuna göre Cumhurbaşkanının Başsavcıyı görevden alma gibi bir hakkı yoktur. Fakat Hürriyet ve Adalet Partisinin öncülüğünde hazırlanacak olan yeni kanuna göre aynı şekilde görevden alma olmamakla birlikte Cumhurbaşkanının atama hakkı olacaktır" dedi.
 
Cemaatin parti süreciyle birlikte gençler ve kadınlar ile ilgili çalışmalarına hız vereceğini dile getiren Cezzar " Partinin yeni başkanı seçildikten sonra asıl üzerinde durmamız gereken başka bir mesele ise gençler ve kadınların ıslahı konusunda çalışmalarımıza hız vermek olacaktır. Çünkü bu iki kesim toplumun asıl dinamiklerini oluşturuyor" dedi. (Osman Çelik- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir