• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Toroslar  Belediyesi  Kurban  Bayramı`na  Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ile kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınarak ilçe sınırları içerisinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 

Bayram süresince vatandaşların istek ve şikayetlerini Alo 153 Zabıta Şikayet Hattı`na yapabileceklerini belirten Tuna, amaçlarının Toroslar halkına daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Tuna, \"İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurbanlıklarını keserken sıkıntı çekmemeleri için içerisinde kompresörü, su düzeni, tuvaleti, çöp konteyneri ve her türlü hijyenik şartları oluşturulan 26 tane kurban kesim yeri hazırladık ve 3 satış yeri belirledik. Kurbanlık satışı, kesim yerleri, kesim yerlerinin temizliği, kurban atıklarının sağlıklı şekilde toplanması kent ve toplum sağlığı açısından son derece hassas konulardır. Toroslar Belediyesi olarak hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Aynı zamanda Zabıta, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlükleri ekiplerimiz bayram süresince kurban satış ve kurban kesim yerlerinde düzenleme, temizleme ve denetleme çalışması yapacaklardır\" dedi.

 

Tuna, Mersin İl Kurban Hizmetleri Komisyonu`nun aldığı karar gereğince, müstakil eviyle çevrili bahçesi ve düzenlenmiş kesim yerleri bulunan sitelerde vatandaşların kurban kesimini yapabileceğini ancak cadde, sokak ve kaldırımlar ile açık alanda kesim yapılmayacağını bildirdi. Tuna, açıkta kesim yapıldığı takdirde cezai işlem uygulamak zorunda kalacaklarını vurguladı. Belediye tarafından tespit edilen kurban kesim yerlerinde eğitimli kasapların görev alacağının da bilgisini veren Tuna, İl Kurban Hizmetleri Komisyonu`nca verilen karara göre, küçükbaş kurbanlık kesim fiyatının 25 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatının ise 150 TL olarak belirlendiğini ifade etti.  (A.Hakim Kurt—R.Tekyıldız—İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir