• DOLAR 32.458
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2439.947
  • ...
Haydi Vanlılar Kuran Meali Sınavına
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Türkiye geneli bu yıl ikincisi düzenlenecek olan `Kuran İlimleri ve Meali Sınavı`nın Van`daki öncülüğünü yapan İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 18 Kasım`da yapılacak olan sınav için Van halkına çağrıda bulundu.
 
"Kuran`ı Kerim Muttakiler İçin Yol Göstericidir"
Kuran-ı Kerimin önemine vurgu yapan İkra-Der yönetim kurulu üyesi Yusuf Türk, "Kuran`ın anlaşılması lazım. Karanlıklardan Nura çıkmak için Kuran`ın bize rehberliği çok önemlidir. Bir İngiliz devlet adamı şunu söylüyordu: "Eğer biz o Kuran`ı onların arasından alırsak; ancak o şekilde onlara galip gelebiliriz. Bir İngiliz devlet adamı parçalanmamızı Kuranı aramızdan almaya bağlıyorsa; demek ki kuranın Müslümanlar üstünde çok büyük etkisi vardır. Peygamberimiz bir hadisinde; Kuran`ı öğrenen ve öğreteninizdir. Bu çalışmayla Van içerisinde Kuran`a olan ilginin artmasına vesile olmasına çalışıyoruz. Allah-u Teala Kuran`ı Kerim İçin, Allah`tan korkanlar için bir yol göstericidir, diyor. Biz de Allah`a olan korkumuzu Kuran`a göre yaşayarak ve ona sımsıkı sarılarak gösterebiliriz" dedi.
 
Başvurular 5 Kasım`da Bitecek
Sınav başvurusu ve konusu hakkında bilgi veren Türk, " Ülke genelinde sınava girecek ilk 10 kişi Umre`ye gitmeye hak kazanacak. Sınav başvuruları 5 Kasım`da sona erecektir. Sınava girmek isteyen bayan adaylar Rahmet Eli Gıda Bankası`na, erkeklerin ise derneğimize başvurması gerekecek. Yapacağımız sınavda ilk üçe girenlere ise sürpriz hediyeler verilecektir. Geçen yıl yapılan sınavda umre ödülü kazananlar bu yıl bu haktan yararlanmayacaktır" diyerek çalışmaların hızla devam ettiğini anlattı.
 
15 Yaş Üstü Herkes Başvurabilecek
Ücret olarak, sınav masraflarını karşılamak için 3 TL aldıklarını söyleyen Türk, başvuru koşulları ile sınavın değerlendirmesi ve kapsamı hakkında şunları söyledi. " Düzenlenecek olan sınava 15 yaş ve üstü herkes başvurabilir. Başvurular bizzat yapıldığı gibi, adayın kimlik bilgilerini getiren başka bir şahıs aracılığıyla da yapılabilecek. Sınav, tek kategoriden oluşuyor. Sınavda 100 soru sorulacak. 4 şıklı yapılacak sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürecektir. Yapılacak olan sınavda soruların dağılımı ise şöyle: yüzde 75`i Kuran-ı Kerim mealinden, yüzde 25`i ise dua yayıncılıktan çıkan Müfit Yaray`ın yazdığı "Kuran Nesline Kuran ilimleri adlı kitaptan sorulacak. Sınava girecekler herhangi bir meale çalışabilirler"
 
Tüm Van Halkını Bekliyoruz
Son olarak Van halkına seslenen Türk, sınava tüm Van halkını beklediklerini belirterek, "Sınava başvuran kardeşlerimizden ricamız sınava 1 hafta kala gelip sınava giriş kartlarını alsınlar. Şimdilik sınavın nerede yapılacağı belli değil. Sınavın yapılacağı yeri daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir