• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Konteyner Kentler Kaldırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`daki depremlerin ardından depremzedelerin geçici barınması ilk olarak çadır kentler kurulmuştu. Hasar tespit çalışmalarından sonra ise konteyner kentlerin kurulmasına başlanmış ve bunun sonucunda il merkezinde 15 bin konteynerden oluşan 21 konteyner kent kurulmuştu.
 
Deprem konutlarının anahtar tesliminin ardından  yaklaşık 1 ay önce başlanan konteyner kentlerin kaldırılma işlemlerinde, bazı kentler tamamen kaldırılırken bazı kentlerin de kaldırılma işlemleri devam ediyor. Erciş yolu üzerinde buluna Akdamar Konteyner Kenti de kaldırılma işlemlerinin devam ettiği yerleşkelerden biri.
 
Yüklenici firma yetkilileri tarafından vinçler yardımıyla tırlara yerleştirilen konteynerler kaldırılırken firma yetkilileri, " Aldığımız bu konteynerleri Hatay ve Şanlıurfa`ya götürüyoruz. Buradaki işlemleri artık bitti. Bakım ve onarımları bittikten sonra ihtiyaç halinde başkalarını verilecek. Bu götürdüklerimiz sanırım Urfa ve Hatay`da bulunan Suriyeli mülteciler için tahsis edilecek" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir