• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Ergenekon Davasında 4 Yıl Geride Kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ergenekon Davası`nda 4 yıl geride kalıyor. Yargı tarihinin en önemli davasında bugüne kadar 20 farklı dosya tek çatı altında toplandı, 600`ün üzerinde duruşma yapıldı, onlarca tanık dinlendi.

Yarın 5`inci yılına girecek davada, 65`i tutuklu 274 sanık yargılanıyor.

Herşey Ümraniye`de Bulunan Bombalarla Başladı

12 Haziran 2007`de İstanbul Ümraniye`deki bir gecekonduda bulunan 27 el bombası, kamuoyunun gündeminden hiç düşmeyen operasyonları beraberinde getirdi.

Dönemin Özel yetkili savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturmada, el bombalarının, 2006 yılında Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarıyla aynı seriden olduğu tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, ilk olarak İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin`in aralarında bulunduğu çok sayıda isim tutuklandı.

Hazırlanan iddianamede Ergenekon terör örgütü yapılanması ve faaliyetleri anlatıldı.

Yargılama 20 Ekim 2008`de Başladı

86 sanığın yargılanmasına 20 Ekim 2008`de Silivri`de başlandı. Dava devam ederken, operasyonlar dalga dalga sürdü.

Eski rektörler Mehmet Haberal, Fatih Hilmioğlu, gazeteciler Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, eski 1`inci Ordu Komutanı Hurşit Tolon tutuklanan isimlere eklendi.

En Önemli Kırılma Noktası: İnternet Andıcı

Ardarda dosyalar birleştirildi. En önemli kırılma noktası İnternet Andıcı`yla yaşandı.

Hükümet aleyhinde kara propaganda amacıyla Genelkurmay bünyesinde kurulduğu ileri sürülen internet sitelerine ve Albay Dursun Çiçek ıslak imzalı İrticayla Mücadele Eylem Planı`na ilişkin davalar birleştirildi.

Başbuğ Tutuklandı

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon sanığı oldu ve silahlı terör örgütü yöneticisi suçlamasıyla darbe planlamaktan tutuklandı.

600`ün Üzerinde Duruşma Yapıldı

20 farklı dosyanın tek çatı altında toplandığı Ergenekon Davası`nda bugüne kadar 600`ün üzerinde duruşma yapıldı.

Gece yarılarına kadar yapılan duruşmalarda, Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök`ün aralarında bulunduğu önemli isimler tanık olarak dinlendi.

En Az 1 Yıl Daha Sürer

20 Ekim itibariyle 4`üncü yılını dolduran davanın, delil değerlendirilmesi ve son savunmalar da düşünüldüğünde en az 1 yıl daha sürmesi bekleniyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir