• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Bayram Öncesi Mezarlıklar Ziyarete Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Cemalettin Kaya, Kurban Bayramı öncesi kentteki tüm mezarlıklar ve türbelerdeki temizlik çalışmalarının yoğunlaştırıldığını belirtti.

 

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki Asri, Kabasakal, Buruk, Akkapı, Küçükoba mezarlıklarının yanı sıra, mücavir alan içerisinde kalan 429 belde, köy ve mahalle mezarlıkları, şehitlikler ile türbelerde bakım-onarım ve temizlik çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirten Kaya, \"Bilindiği üzere mezarlıklarımızın yolları kilit parke ile döşendi, peyzaj uygulamaları yapıldı. Olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak ana mezarlıklarımıza gölgelikler yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye alındı\" ifadelerini kullandı.

 

Mezarlıklarda rutin temizlik yapan ekibe, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle takviye yapıldığını söyleyen Kaya, \"5 ana mezarlığımızın yanı sıra, belde ve köylerdeki mezarlıklarda da bayram hazırlığı yapıyoruz. Çimleri biçiyor, ağaçları buduyoruz. Arife günü ve Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın, vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri aldık\" şeklinde konuştu.(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir