• DOLAR 32.254
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2394.331
  • ...
Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi Çalıştayları Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türkiye`nin 2014 -2018 yıllarını kapsayacak olan 10. Kalkınma Planı hazırlıkları çerçevesinde, plana altyapı oluşturacak olan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi için TRC3 bölgesindeki (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) illerde DİKA tarafından ayrı ayrı çalıştaylar yapıldı.

DİKA`dan yapılan açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından Mayıs ayı itibariyle Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi hazırlandığı ve 10. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları kapsamında Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ile Türkiye`de mekâna dayalı plan ve politika belgelerinin geliştirilmesi hedeflendiği belirtildi.

Sahiplenme ve paydaş katkısı amacıyla yerel aktörlerden görüş toplanması Kalkınma Ajansları tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, \"DİKA Kalkınma Ajansı bünyesinde Türkiye ve TRC3 Bölgesi için yöntem olarak tematik alan ve anket uygulaması yapılması kararlaştırıldığı öğrenildi. Daha önce Ajans tarafından Haziran ayında gerçekleştirilen kalkınma kurulu toplantısı ile Eylül ayında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında üyelere anket çalışması uygulandı\" deniildi.

DİKA Kalkınma Ajansı olarak, plana TRC3 bölgesinin ihtiyaç, öncelikler, yerel dinamikler ve sahada çalışan paydaşların düşüncelerinin sağlıklı bir şekilde yansıması amaçlandığı dile getirilen açıklamada, \"Ülkemiz için yol haritası olacak olan bu katılımcı anlayışla gerçekleştirilen çalıştaylar Ajansın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi tarafından düzenlenmektedir\" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında çalıştayda \"Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi\" uzmanları sunum yaparak Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi süreci ile ilgili katılımcıların bilgilendirildiği kaydedilerek, \"Ardından tüm katılımcılar ile birlikte, Ajansın Araştırma Birimi Uzmanlarının koordinasyonunda 5 tematik alan, her tematik alan için öncelikler ve her öncelik için 5`er adet stratejinin belirleneceği bir fikir üretme ve anket uygulaması yapıldı\" denildi.

Çalıştayda Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan 19 tematik alan arasından TRC3 bölgesi ve Türkiye için öncelikli tematik alan geniş bir katılımla belirlendiği ve yeni tematik alan önerileri de alındığı, planda yer alacak öncelikli tematik alanların bölgedeki paydaşlar tarafından belirlendiği kaydedildi.

Çalıştaya TRC3 Bölgesindeki dört ilden mülki idare amirlerinden, tüm kamu kurumu temsilcilerine, Ticaret ve Sanayi Odalarından sivil toplum kuruluşlarından kalkınma kurulu üyesi temsilciler katılırken, sonuç olarak çalıştaylarda belirlenen tematik alanlar, öncelikler ve stratejiler Kalkınma Bakanlığına ve çalıştaylara katılan paydaşlara Ajans tarafından gönderileceği belirtildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir