• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
184 Tonluk Reaktörler MOBESE Söktürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tabelalar ve MOBESE sistemleri sökülerek ve vinçlerle kaldırılarak reaktör yüklü tırların geçişi sağlandı.

Avrupa Serbest Bölgesindeki bir fabrikaya Çin`den gelen reaktör için adeta seferber olundu. Marmara Ereğlisi`ndeki Martaş Limanına gelen ve karayolu ile Avrupa Serbest Bölgesine götürülmeye çalışılan reaktörün yüksekliği ve büyüklüğü nedeniyle karayolunda tabelalar, sinyalizasyonlar ve Mobese sistemleri söküldü.

Marmara Ereğlisi`nden Çorlu`ya gelişi 3 gün süren reaktörler Çorlu`nun İstanbul girişinde MOBESE sistemlerinin altından geçemedi. MOBESE sistemlerini sökerek yukarıya kaldıran ve altından reaktörlerin geçişinin sağlayan ekiplerin çalışması yaklaşık bir gün boyunca sürdü. 3 reaktörün geçişi sırasında da Trakya`yı besleyen ana elektrik hatları ve 154 bin kilovatlık enerji kesildi.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Efe Küçükkaya; "Avrupa Serbest Bölgesine gitmek için Önerler köyünde bulunan bir tarlaya 15 kilometre yol yaptık. 3 reaktörü oradan geçireceğiz. Avrupa Serbest Bölgesindeki Hint sermayeli, dünyanın 3. büyük ambalaj üretim fabrikası kuruluyor. Bu reaktörlerde oraya gidiyor" dedi.

Çorlu`nun İstanbul girişinde yaklaşık bir gün boyunca süren çalışmalar sonrasında geçişi sağlanan 184 bin 500 kilogram ağırlığındaki 3 reaktör, MOBESE kameralarının monte edildiği takın altından geçişinin ardından Önerler köyünü takiben Avrupa Serbest Bölgesi`ne götürüldü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir