• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
`İmralı İle Görüşme Her An Olabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında satır arasında çok çarpıcı bir cümle kurdu. Erdoğan, `Terörü ülkenin kanayan yarası olmaktan çıkaracağız. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konuda önemli gelişmeleri hep birlikte göreceğiz` dedi.

Başbakan Erdoğan`ın bu sözleri Ankara Kulislerinde Kürt sorunu ve PKK meselesinin çözümünde yeni bir sürecin işareti olarak okundu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Başbakan Erdoğan`ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı "önemli şeyler olacak" açıklamasının kodları uçaktaki o sözleriyle yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Başbakan Erdoğan uçakta şunları söyledi:

"MİT, her an her türlü hareketi yapabilir. Mesela yarın İmralı`ya gitmek gerekiyorsa MİT Müsteşarı`na "Sen gerekeni yap" derim. Yeter ki akan kan dursun, netice olsun. Bunu teröre destek diye gören zihniyet büyük yanlış içindedir. Milli birlik ve kardeşlik diyoruz, projeden bahsediyoruz.

CUMHURBAŞKANI GÜL BDP`Lİ VEKİLLERİ KÖŞK`TE KABUL ETTİ

Başbakan Erdoğan bunları söylerken Çankaya Köşkü`nde de önemli bir görüşme gerçekleşti.

Gül, bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP milletvekilleri, Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder`i 9 Ekim tarihinde Köşk`te ağırladı. Gül, BDP`li vekillere, "Önümüzdeki süreç çok önemli, iyi değerlendirin, inisiyatif alın" mesajı verdiği belirtildi.
 
BDP milletvekilleri Meclis`te Başbakan Erdoğan`ın odasında AK Partili vekillerle bir araya gelirken Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk de Çankaya`da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`le bir araya geldi. Yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen görüşmede BDP`li vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan da yer aldı. Görüşmede BDP`nin çözüm için aracı olmaya hazır olduklarını ifade ettikleri öğrenildi.

AKP VE BDP ARASINDA İLK TEMAS
 
Başbakan Erdoğan`ın açıklamaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün BDP`li vekillerle görüşmeleri derken Meclis`te çok kritik bir görüşme daha yapıldı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Pervin Buldan`ın başkanlığında bir grup BDP`li milletvekili ile bir araya geldi.

Görüşmenin yapıldığı yer ise oldukça dikkat çekiciydi. Başbakan Erdoğan`ın Meclis`teki odası...

Aktif haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir